Anamaria Vasile

Femeia salvează o caracatiţă eşuată pe plajă

În timp ce se plimba de-a lungul coastei Cyrene Reef din Singapore, Pei Yan Heng a observat un lucru neobişnuit care la prima vedere părea o vietate marină eşuată în nisip.

Privind mai de aproape şi-a dat seama că în acel loc se afla o micuţă caracatiţă îngropată în nisip şi alte resturi de pe plajă.

Din nefericire micuţa caracatiţă eşuase pe nisipul de pe plajă, era deshidratată şi dacă nu ar fi fost salvată la timp exista riscul să moară. Heng a luat un pahar din plastic pentru a scoate uşor vieţuitoarea din nisip şi a mers până la apă pentru a o aşeza cu grijă în mediul ei natural.

După câteva momente în care caracatiţa a încercat câteva exerciţii de respiraţie şi s-a obişnuit cu mediul acvatic, aceasta a făcut cel mai uimitor lucru.

Într-un spectacol de recunoştinţă inconfundabil, caracatiţa şi-a întins un tentacul peste pantoful salvatoarei ei şi a stat preţ de câteva secunde în această poziţie. Femeia a rămas uimită de reacţia caracatiţei şi din fericire a surprins totul pe camera de luat vederi.

În timp ce unii ar putea spune că acest lucru este pur şi simplu proiectarea emoţiilor umane pe animale, caracatiţele au fost creditate ca fiind creaturi surprinzător de inteligente. În 2016, caracatiţa Inky de la Acvariul Naţional din Noua Zeelandă a dovedit că poate evada dintr-un recipient bine închis.