Anamaria Vasile

Fetita cu voce de inger i-a cucerit pe italieni

Brasoveanca Rebeca Maria Neacsu, în vârsta de doar opt ani, a reusit sa impresioneze cu vocea ei puternica si întreaga Italie în cadrul concursului „Ti lascio una canzone” transmis de Rai 1.

Alaturi Ludovico Creti, un alt copil talentat în vârsta de 13 ani, din Italia a reusit sa cucereasca publicul prin interpretarea, în duet, a cunoscutei melodii „Con te partiro”, cântata pentru prima data de Andreea Bocelli.

Activitatile fizice si artistice pentru copii se impart intotdeauna pe grupe de varste. Inainte de a te hotari daca sa iti dai copilul la balet, inot, cursuri de pian sau canto, afla daca are varsta potrivita pentru a le practica.

Fiecare sport are regulile si cerintele lui, iar daca copilul nu indeplineste conditiile minime de participare si nu este suficient de dezvoltat din punct de vedere fizic pentru a-l practica, nu va fi acceptat. Spune-ne ce varsta are prichindelul tau, ca sa-ti spunem ce activitati i se potrivesc!

Lectii de canto

Daca ai constatat ca prichindelul tau are talent muzical si ca are o voce angelica atunci cand canta, te-ar putea tenta sa il inscrii la cursuri de canto sau cor pentru a-i cultiva talentul. Insa nu poti face acest lucru decat dupa ce copilul implineste 9 anisori.

Pentru a putea fi atent la cursuri si a respecta cerintele impuse de profesorul de canto, copilul trebuie sa aiba bine dezvoltata concentrarea si atentia si sa fie capabil sa respecte instructiuni specifice, legate de exercitii de respiratie sau alte tehnici speciale. S-a demonstrat ca micutii care studiaza canto au un IQ mai mare si o memorie mai buna decat cei care nu practica astfel de cursuri.

In plus, este un exercitiu bun pentru cladirea si consolidarea stimei si increderii in sine, deoarece copiii sunt pusi sa cante adesea la evenimente, in fata unui public numeros, care adesea poate fi intimidant.

Baschet

Copilul este apt sa bata mingea de asfalt inca de pe la 3 anisori, dar poate invata cu adevarat tainele si regulile baschetului abia de la 5 anisori incolo. Bacshetul este un sport solicitant, care testeaza anduranta copilului (rezistenta la efort), il mentine in forma si ii dezvolta si coordonarea mana-ochi sau spiritul de echipa.

Tenis

Tenisul este un sport excelent pentru copil, care nu-l dezvolta doar din punct de vedere fizic, ci si intelectual. In timpul jocului, trebuie sa gaseasca strategii si sa identifice slabiciunile oponentului, ceea ce ii imbunatateste creativitatea si gandirea. Are rolul de a-i dezvolta si coordonarea mana-ochi, reflexele, echilibrul si jocul picioarelor.

Prichindelul poate fi inscris la cursuri de tenis de pe la 5-6 anisori, cand este suficient de dezvoltat pentru a servi sau a da lovituri de voleu. Unele scoli de tenis primesc si copii mai mici de 5 anisori, insa doar pentru a-i obisnui cu rachetele sau mingiile de tenis sau de a-i invata miscari de incepatori.

Cursuri de pictura

Copiii invata sa deseneze si picteze de mici, chiar daca operele lor de arta nu se pot compara cu cele ale lui Picasso sau Da Vinci. Cu toate acestea, desenatul sau pictatul are un rol esential in dezvoltarea emotionala si cognitiva. Inainte de orice, are efect terapeutic. Prin desene, copiii isi exprima cel mai bine emotiile si sentimentele.

Copilul poate fi inscris la un atelier de arta inca de la 2 anisori, insa abia pe la 5 invata sa manuiasca bine pensulele si sa foloseasca instrumentele necesare.