Anamaria Vasile

Florin Călinescu, un nou mesaj ironic la adresa Vioricăi Dăncilă: „Nu te zăpăci. Răspunde calm şi documentat. Ai văzut ce a păţit şeful tău“

Actorul şi omul de televiziune Florin Călinescu (63 de ani) a postat, în mediul online, un nou mesaj ironic la adresa prim-ministrului României, Viorica Dăncilă (55 de ani), prin care îi transmite câteva „sfaturi“, după discursul de marţi, 16 iulie, din Parlamentul European.
Florin Călinescu a scris, pe contul său de Facebook, un text ironic la adresa Vioricăi Dăncilă, după ce marţi, 16 iulie, premierul a prezentat în plenul Parlamentului European de la Strasbourg bilanţul preşedinţiei române a UE.    „Zi grea pentru dl. Viorica. Coafor, croitor, «îmbălsămător», Cocolino, ceva… S-a dus pe coclauri să prezinte bilanţul preşedinţiei la UE. Nasol, că aprecieri, în afară de Grapini, Manda şi vreo încă doi… Cel mai tare a fost servită de Verzii Europii. Curând va primi atenţia cuvenită şi din partea celor de acasă“, a scris Florin Călinescu pe Facebook.    Omul de televiziune i-a oferit şi câteva sfaturi satirice premierului României. Printre altele, actorul a adus în vedere momentul în care jurnalistul şi realizatorul emisiunii „România, te iubesc“ Alex Dima i-a pus întrebări Vioricăi Dăncilă despre judeţul Teleorman, pe care l-a numit „polul sărăciei“. În acest sens, Călinescu i-a recomandat să răspundă „calm şi documentat“, contrar reacţiei nervoase a premierului, şi i-a amintit „ce a păţit“ Liviu Dragnea. Florin Călinescu i-a mai transmis, în mod ironic, să „nu pună la suflet treaba cu Firea“.   „P.S. Când te întreabă colegu’ Alex Dima, răspunde calm şi documentat. Ai văzut ce a păţit şeful tău (şi azi) cu «hai la baie»…P.S. 2. Nu te zăpăci. La Strasbourg şi peste tot, tot timpul vor creşte preţurile poşetelor şi baticurilor. PS. 3. Nu pune la suflet treaba cu Firea. Nu conteazăăă…“, a mai notat Călinescu în textul său.