Anamaria Vasile

Fuego si Lidia Buble: „Casa parinteasca nu se vinde”

“Casa părintească” “adăpostește” un duet impresionant al artiștilor de talie națională și internațională, Fuego și Lidia Buble.

Două stiluri complet diferite, două voci contopite în același cântec. Cei doi au interpretat senzațional melodia în cadrul emisiunii “Neatza cu Răzvan și Dani”, difuzată pe Antena 1.

Așa cum ne-a obișnuit în fiecare an, Fuego, pe numele adevărat Paul Surugiu, continuă tradiția și va incepe în forță maratonul spectacolelor de Crăciun în luna decembrie a acestui an, în Sala Mare a Teatrului Național din București.

Lidia Buble este o cântăreață în vârstă de 24 de ani din Deva, care a fost descoperită inițial de Adrian Sîna, ce i-a apreciat vocea specială și pasiunea pe care o punea în fiecare vers cântat.

Primul său single a fost “Noi simțim la fel” și s-a bucurat de un success enorm, fiind printre cele mai difuzate pe toate posturile de televiziune și radio.

Pe parcurs, Lidia a evoluat din ce în ce mai mult, iar recent a lansat piesele “Eu voi fi”, “Secrete”, “Forever Love” (în colaborare cu Direcția 5), “Camașa”.

Maestrul Ion Dolănescu a cântat această melodie din repertoriul său, cu versuri adaptate după poezia poetului basarabean Grigore Vieru care s-a remarcat în creațiile sale prin patriotism și prin dorința imensă de reunire a Basarabiei cu România.

În original versurile poeziei sunt de o profundă sensibilitate și așa cum este tradiția în mediul rural, copiii trebuie să păstreze casa părintească și să o întrețină după moartea părinților.

În Republica Moldova obiceiul strămoșesc este sfânt, la fel în multe sate și comune din România.