Anamaria Vasile

Gest de omenie al unui bărbat din Brăila: A coborât din mașină și l-a ajutat

Val de aprecieri pe reţelele de socializare pentru un şofer din Brăila care a coborât de la volan ca să ajute un om într-un scaun cu rotile să traverseze strada.

Pietonul nu apuca să treacă strada iar semaforul se făcuse roşu aşa că şoferul a ieşit din autoturism şi a împins căruciorul până pe cealaltă parte a străzii.

Nici şoferi nu au claxonat, nu au dat semne de nervozitate. Au aşteptat liniştiţi la semafor.

Întreaga scenă a fost surprinsă de o cameră de luat vederi, instalată pe bordul unei mașini, iar imaginile publicate pe internet au stârnit un val de aprecieri din partea oamenilor.

”Mergeam dinspre Barieră către strada Griviței. Omul în scaun cu rotile a început să traverseze pe culoarea verde a semaforului, dar pentru că se deplasa foarte încet l-a prins culoare roșie.

Băiatul din fața mea s-a dat imediat jos de la volan și l-a ajutat să treacă strada”, a povestit pentru obiectivbr.ro Claudiu Tănase, șoferul care a făcut publică filmarea.

De multe ori folosim cuvîntul omenie, har, bunătate a sufletului fără a ne pune mari probleme în a explica ce înseamnă aceasta, le înţelegem instingtiv parcă din adîncul sufletului.

Nu ştim a le defini şi a le da o definire ştiinţifică sau juridică cum ar cere timpurile moderne şi integrarea în modernism, dar imediat după comportament ştim cînd un om are omenie şi altul nu.

Doar un om adevărat, cu suflet viu poate spune că are omenie şi bunătate sufletească.

Un om este om cu adevarat si este viu doar atîta timp cît poate spune adevărul, cît deosebeşte binele de rău, nu va trece indiferent faţă de răul din jur şi nu va spune doar fraza de apărare aşa este viaţa sau gen eu nu pot face nimic.

Un om este viu atîta timp cît are conştiinţa vie, dacă are valori adevărate, şi nu cade în diferite scheme de minţire şi zombare. Un popor este format din totalitatea de oameni cu aceleaşi valori şi aceeaşi credinţă.
Noi noi am fost popor şi încă mai sîntem popor deoarece avem valori la care ţinem, ştim de cuvinte precum omenie, suflet credinţă.

Cineva acum vrea să ne despartă de credinţa strămoşească şi să ne spună că aşa nu este modern, şi că trebuie să ne schimbăm calendarul şi mai modern este ca Biserica să nu se bagă în alte treburi să nu ne mai spună ce este bin şi ce este rău, aceştia vor să ne distrugă nu doar credinţa ci şi neamul.

Biserica trebuie să lupte şi să spună ce este adevărul, şi le mai amintesc unora ca credinţa este deasupra statului nu statul care este corupt şi putred de prostie.