Anamaria Vasile

Giani Kirita, milionar in euro! Cat a castigat concurentul de la Exatlon din cariera de fotbalist

Giani Kirita este, probabil cel mai bogat concurent de la Exatlon Romania, emisiune care se difuzeaza de sambata pana marti la Kanal D, incepand cu ora 19:45.

Desi multi ar putea sa creada ca agresivitatea lui vine din dorinta incontrolabila de a castiga marele premiu in valoare de 100.000 euro, lucrurile nu stau chiar asa in realitate. Kirita a castigat o avere uriasa in anii petrecuti in Turcia, acolo unde a devenit popular tocmai datorita spiritului sau de sacrificiu de pe teren.

Giani Kirita are 40 de ani si s-a retras din fotbal in 2013. Intre 2004 si 2012, el a jucat la patru echipe turcesti: Samsunspor, Gaziantepspor, Bursaspor si Ankaragucu.

Aici a castigat in jur de 2,3 milioane euro, conform gsp.ro, care scria in 2011 ca Giani Kirita urma sa se trasfere la Bursaspor, echipa cu care avea sa si castige Campionatul Turciei. In acel moment, jurnalistii aproximau ca Giani a castigat 2.000.000 euro, iar noul contract era de 300.000 euro pe sezon.

Kirita si-a mai adjudecat, in cariera, doua titluri de campion al Romaniei si trei Cupe ale Romaniei, toate cu Dinamo Bucuresti, club de care este legat sufleteste. In rest, el a mai jucat la FCM Targu Mures, CS Buftea si Rocar Bucuresti.