Anamaria Vasile

Greșeli comune pe care le fac bărbații și femeile la începutul relației

În momentul în care ai trecut peste fostul sau fosta, ai cunoscut pe cineva nou și relația pare că duce undeva. Este incitant, nu-i așa? Știm. Totuși, primele luni ale unei relații sunt cruciale în construirea unei baze solide pentru viitor.

Din păcate, există câteva greșeli pe care le poți face în prima lună a relației care te vor afecta destul de tare.

Așadar, ar fi indicat să fii atent la acești factori care poate să îți saboteze o relație care chiar ar avea un potențial. Înțelegem că o nouă relație te face să te simți mai bine ca niciodată, te face să te simți dorit, iar atunci când te simți dorit crește și nivelul de încredere în tine.

Iată care sunt câteva dintre cele mai comune greșeli pe care le fac cuplurile în prima lună a relației:

1. Înaintează prea repede – fiecare pas al unei relații este foarte important și nicinul nu trebuie ratat. Încearcă să savurezi prima întâlnire, primul sărut, prima ceartă și prima vacanță împreună. Ia relația pas cu pas și oferă-ți destul timp să apreciezi ce ți se întâmplă. În viitor s-ar putea să regreți anumiți pași peste care ai trecut, mai ales dacă ar fi stat la baza unei fundații sănătoase.

2. Lași trecutul să definească viitorul – recunoaștem că este greu să nu lași trecutul să te afecteze, mai ales dacă ai o vârstă mai înaintată. Poate că ai crezut că vei fi deja într-o căsnicie până la vârsta asta, iar toate relațiile tale eșuate te-au făcut să crezi că fiecare persoană nu își dorește decât să te rănească sau să profite de tine.

Doar pentru că așa a fost în trecut, nu înseamnă că viitorul îți rezervă același lucru. Dacă cineva te-a înșelat în trecut, nu înseamnă că ți se va întâmpla și în viitor. Doar pentru că cineva te-a tratat cu lipsă de respect, nu înseamnă că toată lumea o va face.

3. Dezvălui prea multe despre tine – este important să fii tu însuți cam în orice situație, mai ales în primele faze ale unei relații, dar există momente în care poți să împărtășești prea multe cu partenerul sau partenera. Asta nu susține doar că ești puțin narcisist și că nu te poți opri din a discuta despre tine, dar poate fi copleșitor pentru anumite persoane.

Dezvăluie lucruri încetul cu încetul pe măsură ce întâlnirile voastre devin mai bune și ajungeți să vă cunoașteți mai bine, în acest mod, informația pe care o împărtășești va ajunge în mod organic la partener.

4. Prea multe poze pe rețelele de socializare – unora nu le place ca relația lor să fie expusă în detaliu pe Facebook sau Instagram. Dacă anunți în mediul online că ești într-o relație, nu înseamnă că ai făcut un contract pe viață. Respectă intimitatea celuilalt și ai grijă la informațiile pe care le împărtășești.

5. Îi faci cunoștință cu toată familia – una este să îi faci cunoștință cu prietenii sau cu un frate, alta este să îl inviți la ziua de naștere a mătușii tale. Păstrează prima lună doar pentru a vă cunoaște unul pe celălalt mai bine. Nu vrei ca bunica ta să știe înaintea ta ce potențial are relația sau nu.