Anamaria Vasile

Ideea extrem de simplă prin care Alexandra putea fi găsită atunci când a sunat la 112

Poliţiştii o puteau găsi extrem de uşor, aproape pe loc, pe Alexandra Măceşanu, atunci când fata ţinută ostatică a sunat la 112. Soluţia este atât de simplă încât te întrebi cum de nimeni nu a luat-o în calcul.
Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani, răpită de Gheorghe Dincă şi ţinută legată în casa lui, putea fi salvată printr-o soluţie extrem de simplă. Jurnalistul de investigaţie Luis Lazarus a declarat la România TV că era de ajuns ca Alexandra să fie ţinută în telefon cu operatorii de la 112, timp în care echipajele de poliţie să dse deplaseze, cu sirenele pornite, pe cele două străzi principale din Caracal – una dintre ele fiind chiar strada pe care locuia Gheorghe Dincă, strada Craiovei, la nr. 169. Sunetul sirenei ar fi ajutat-o pe Alexandra să fie reperată imediat, pentru că ea le-ar fi spus celor de la 112 când aude zgomotul aproape. Exact ca într-un joc de „apă-apă/foc-foc“.

Când Alexandra ar fi zis operatorilor de la 112 că aude sirena şi ar fi spus cât de aproape se aude de locul unde era ţinută închisă, echipajul de pe teren ar fi putut fi direcţionat imediat spre casa în care se afla prizonieră. În schimb, operatorii 112 nu doar că n-au întrebat date importante pentru identificarea violatorului (cum ar fi, cum arată acesta), dar poliţiştii au pornit în căutarea ei pe jos. Echipa de salvare a Alexandrei a ajuns la locul indicat de fată abia după 19 ore, cu anchetatorii bâjbâind după ea şi aproape evitând să se atingă de casa lui Gheorghe Dincă.