Anamaria Vasile

Imaginile care fac senzatie pe internet. Ce spun lungimea fustei si marimea tocurilor despre o femeie

Dovada ca femeile sunt supuse prejudecatilor. Imaginile care fac senzatie pe internet. Ce spun lungimea fustei si marimea tocurilor despre o femeie.

Femeile adora hainele si sunt maestre in combinarea diferitelor piese vestimentare. Cu toate acestea, sunt situatii in care o fusta prea scurta sau o pereche de pantofi cu toc ametitor de inalt pot deveni subiecte de discutie pentru cei din jur.

Acestea sunt adesea judecate in functie de aparente, de cat de nonconformiste le sunt hainele si cat de inalte sunt tocurile pantofilor pe care le poarta.

Etichetarea femeilor in functie de modul in care se imbracata este o actiune gresita, lipsita de esenta. Este practic imposibil sa cataloghezi o femeie doar analizandu-i tinutele si aspectul exterior. De aceeasi parere sunt si cei de la „Terre De Femmes”, o organizatie elvetiana care promoveaza egalitatea de gen.

Alaturi de studentii Scolii Miami Ad sin Germania, artista Theresa Wlokka a realizat o serie de imagini care trag un semnal de alarma asurpra modului in care femeile sunt perfepute in functie de stilul vestimentar pe care il adopta.

Aceste compozitii vizuale au menirea de a ne reaminti ca o femeie care poarta fusta scurta nu trebuie judecate ca fiind promiscua, la fel cum o doamna care imbraca o fusta pana la glezne nu trebuie considerata a fi plictisitoare sau neingrijita.

Vezi imaginile care au facut inconjurul internetului!

http://www.marieclaire.com/culture/a13785/these-powerful-photos-aim-to-put-an-end-to-judging-girls-by-what-they-wear/

Comentează