Anamaria Vasile

Imnul României se aude la Glasgow

Imnul României se aude la Glasgow! Echipajul feminin de opt plus unu al României a obţinut medalia de aur la Campionatele Europene de Canotaj.

Echipajul României a fost format din Ioana Vrânceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu şi Daniela Druncea.

Locul doi a revenit echipajului din Marea Britanie, iar pe trei s-a clasat Olanda. Este a cincea medalie obţinută de România, sâmbătă, după aurul la 4 rame masculin, aurul la dublu rame, argintul la feminin patru rame şi bronzul la dublu rame masculin.

Echipajul masculin de opt plus unu al României, format din Alexandru-Cosmin Macovei, Constantin Adam, Adrian Damii, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Radu, Alexandru Matinca, Cristi-Ilie Pîrghie şi Adrian Munteanu, a obţinut medalia de bronz, duminică, la Campionatele Europene de canotaj de la Glasgow. România a încheiat competiţia lider în clasamentul pe medalii.

România a mai câştigat duminică o medalie, argintul la dublu vâsle masculin (Marian Enache/Ionuţ Prundeanu).

Sâmbătă, România a obţinut cinci medalii la CE de canotaj: trei de aur (opt plus unu feminin, 4 rame masculin, dublu rame feminin), una de argint (patru rame feminin) şi una de bronz (dublu rame masculin).

România a încheiat competiţia lider în clasamentul pe medalii.

Loturile de canotaj şi gimnastică au revenit împreună în ţară după Campionatele Europene de la Glasgow. Şapte medalii au cucerit canotorii români la Glasgow: trei de aur – la 8+1 feminin, 4 rame masculin şi dublu rame feminin. Cu alte două de argint şi două de bronz, România a ocupat locul 1 pe medalii la competiţia din Scoţia.

„Nu ştiu dacă se aştepta toată lumea la acest rezultat, dar noi ne gândeam la el”, a spus Ciprian Huc, membru al echipajului de 4 rame.

„Visul meu cel mai mare este să am un aur la Olimpiadă. Şi îmi doresc ca acea Olimpiadă să fie la Tokyo”, a declarat şi Maria Tivodariu (dublu rame).

„Sunt foarte mândră de ei, de rezultatele lor. O generaţie care promite, o generaţie care arată multă dorinţă, multă determinare”, a afirmat şi preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.

Lotul feminin de gimnastică a ratat în premieră prezenţa în finala pe echipe de la Europene, dar Denisa Golgotă a salvat onoarea, cu bronz la sărituri şi argint la sol.

„Dorinţa mea, de când am intrat în gimnastică, a fost să iau o medalie olimpică. Muncind, sper din tot sufletul să vină în 2020”, a spus Denisa Golgotă.

„Trebuie să recunoaştem şi să ne spunem deschis problemele pe care le avem. Odată recunoscute, zic eu că e deja pasul spre redresare sau spre un drum mai bun”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Andreea Răducan.

Gimnastica şi canotajul sunt cele mai medaliate sporturi din România la Jocurile Olimpice.