Anamaria Vasile

În 1989 fetița asta îi TORTURA pe toți copiii și a ȘOCAT o lume întreagă, au întrebat-o CE VREA SĂ-I FACĂ frățiorului, a răspuns calmă: ,,Să-L OMOR!”. Părinților adoptivi le-a spus că o să-i omoare în somn. Zeci de ani mai târziu TOȚI AU ÎNȚELES, a spus tot. Uite CE pățise și CE FĂCUSE!

Beth Thomas a fost subiectul unui documentar realizat de HBO care a fost realizat în anul 1989. Beth avea doar 6 ani atunci când a mărturisit unui psiholog că vrea să își ucidă fratele mai mic, fata tortura animale și îl molesta frecvent pe fratele său, nimeni nu părea să știe de ce.

Mama lui Beth a murit atunci când avea doar un an, ea și fratele său, Jonathan, au fost lăsați în grija tatălui lor sadic care o abuza în toate felurile posibile și îi lăsa frecvent pe cei doi copii singuri timp de zile sau săptămâni întregi la rând.

Copiii au fost în cele din urmă salvați din acea casă a groazei de serviciile sociale, dar acum ea era distrusă pe viață și avea coșmaruri oribile. Cei care i-au adoptat pe cei doi, Tim și Julie, nu aveau copiii ai lor, și erau oameni credincioși. Lor li s-a povestit despre trecutul plin de abuzuri ale celor doi copii, dar în timp au început să oberve și ei că comportamentul lui Beth era complet anormal.

Beth avea coșmaruri în care un bărbat o abuza, își oferea plăcere singură până sângera și trebuia dusă la spital, iar într-o zi și-a lovit fratele cu capul de beton cu intenția de a-l ucide, fără să arate pic de regret pentru vreuna din acțiunile ei. Noii părinți au dus-o la psiholog, dar mai apoi aceștia au redat-o în grija statului, le era frică pentru viețile lor!

Fata nu era capabilă de dragoste, din cauza neglijenței și abuzului ea vorbea despre faptul că vrea să își înjunghie părinții în somn, povestea totul pe un ton foarte calm. În grija unui terapeut, de-a lungul anilor a început să înțeleagă cum e ca oamenii să creadă în ea, să îi acorde încredere, să o considere o persoană importantă și valoroasă.


După un an într-un centru pentru copii abuzați unde a primit terapie zilnic, ea era acum la fel ca ceilalți copii de vârsta ei, avea prieteni, mergea la școala de stat, iar terapeutul îi permitea să doarmă în aceeași cameră cu fiica sa.

Fata a învățat să simtă empatie pentru cei din jur și să aibă iar încredere în oameni. În cele din urmă a absolvit o facultate și în prezent lucrează ca asistentă medicală în Arizona. Nu nu mai că a primit un premiu pentru rezultatele sale deosebite în maternitate, dar acum, în timpul liber, călătorește prin toată țara vorbind alături de terapeutul său (care a devenit mai târziu și mama ei adoptivă), despre acest tip de probleme și despre tipul de terapie care i-a schimbat viața.

Numele terapeutului este Nancy Thomas, ea a fost prima care a crezut că acea fetiță, care mai mult ca sigur ar fi devenit o criminală fără ajutorul său, ar fi putut să devină cu ajutorul cuiva căruia i-ar păsa de ea, chiar opusul, o persoană care salvează vieți. Povestea lui Beth este povestea tuturor copiilor care au nevoie să credem în ei, orice rău ar fi făcut, orice rău li s-ar fi făcut. Puteți vedea, în imaginea de mai jos, cum arată ea acum, nu-i așa că e incredibil că o persoană atât de luminoasă poate să fi trecut prin lucruri atât de monstruoase?