Anamaria Vasile

,,Înainte să mor le-am zis că am doar trei dorințe simple: cei mai buni medici să mă poarte spre cimitir, mâinile să îmi fie lăsate afară din sicriu, și toate bogățiile mele să fie…” Fiul său l-a întrebat de ce vrea tocmai asta, uite ce i-a răspuns:

Un bărbat, înainte de a muri, a împărtășit trei ultime dorințe apropiaților săi, răspunsurile sale s-au transformat într-o adevărată pildă care a făcut înconjurul lumii pe internet.

Omul, simțindu-și sfârșitul, a făcut aceste trei cereri:

1. Ca sicriul lui să fie dus de către cei mai buni medici înspre cimitir.

2. Ca toate bogăţiile strânse de el să fie împrăştiate pe drum până la mormântul lui.

3. Ca mâinile lui să fie lăsate afară din sicriu şi la vedere.

Cineva a întrebat: care sunt motivele, de ce vrei să faci asta?

El a răspuns:

1. Vreau ca cei mai buni medicii să transporte sicriul meu, pentru a arăta că nu au puterea de a vindeca în faţa morţii.

2. Vreau ca drumul să fie acoperit de comorile mele, astfel încât toată lumea să poată vedea că bunurile materiale care le-am cucerit, sunt aici şi rămîn aici.

3. Vreau ca mâinile mele scoase afară din sicriu să fie văzute de toţi oamenii, astfel încât să se poată vedea că am venit cu mâna goală, şi am plecat cu mâna goală, nu iau nimic cu mine.

„Timpul” este un preţios tezaur ce îl avem. Într-un timp îndelungat se pot strânge mai mulţi bani sau alte lucruri. Banii au preţ în faţa multora dar oricât de frumoase haine ţi-ar da ei, înaintea lui Dumnezeu ele nu pot acoperi nici macar un păcat.

Unul dintre frumoasele cadouri ce le avem de la Dumnezeu este timpul pe care îl putem petrece ori cu Dumnezeu, ori îl putem irosi în alte locuri deşarte. Astăzi, dacă suntem încă în viaţă, avem ocazia să prețuim TIMPUL VALOROS ce ne-a fost dat!