Anamaria Vasile

Informații care le vor face viața mai ușoară celor care au pisici

Inainte de a-ti cumpara o pisica trebuie sa ai grija la cateva aspecte. In primul rand trebuie sa te asiguri ca familia ta este de acord cu acest lucru.

Pisicile pot avea probleme de comportament: sa zgaraie, sa sara si sa nu stea cuminti.

Asigura-te ca nicio persoana din familia ta nu are alergie la pisici, te sfatuieste How To Do Things. Unele persoane pot fi alergice doar la o rasa de pisici.

O pisica este foarte costisitoare. Trebuie sa ii cumperi mancare, o cutie pe post de toaleta si nisip. In plus, trebuie sa platesti veterinarul si multe alte servicii atunci cand animalul imbatraneste.

Dupa ce ai rezolvat toate aceste aspecte, gandeste-te ce fel de pisica iti doresti. Una cu parul scurt, lung sau cu o coada foarte stufoasa? Iti doresti una care sa iti toarca toata ziua in poala sau una pentru curte?

Apoi trebuie sa te hotarasti daca vrei o pisica pentru felul cum arata, pentru reproducere sau pur si simplu un animal de casa. Daca vrei o pisica pentru concursuri, trebuie sa iei una de rasa pura. Aceasta o sa fie insotita de acte, in care o sa scrie cine sunt parintii si ce concursuri au castigat sau ce alte trofee au obtinut.

Daca vrei una pentru simpla companie, poti lua fara probleme o pisica de la un adapost.

Nu cumpara o pisica de la o persoana care o vinde pe strada, nu ii cunosti trecutul si ce probleme de sanatate a avut. Mergi la un adapost special si achizitioneaza una.

Nu cumpara o pisica prin Internet. Pozele venite pe e-mail sau prin posta pot fi inselatoare.

Intereseaza-te ce varsta are pisica. Puii nu trebuie luati de langa mamele lor inainte sa implineasca 5-6 saptamani.

Intreaba vanzatorul daca i-a facut vreun vaccin. Daca nu, mergi cu pisica la un veterinar pentru a fi la zi cu fisa medicala.

Daca nu iti cumperi o pisica pentru reproducere, ia in calcul varianta castrarii. In acest fel vei evita problemele de sanatate la femele si agresivitatea masculilor.