Anamaria Vasile

Ingredientele – minune care te ajută să scapi de celulită

Vara se apropie cu pași repezi, iar celulita este o ”plagă” cu care vrei să lupți până să se instaleze sezonul cald pe deplin. Nimănui nu-i place aspectul cojii de portacale sub fusta prefarată ori în patalonii scurți pe care de-abia aștepți să-i porți.

De aceea, trebuie să ne îndreptăm atenția spre acele ingrediente-minune care sunt adevărații inamici ai celulitei. Și nu, nu vorbim de costisitoarele tramente din clinici de profil ori saloane de înfrumusețare. Vorbim despre acele produse care se regăsesc în cămara oricui, la îndemână și deloc costisitoare.

Iată care sunt ingredientele – minune:

Cafeina. Acest extract din cafea luptă împotriva celulitei de secole întregi și și-a dovedit eficiența în cele mai grave cazuri. Și chiar dacă multe creme din comerț o conțin, cel mai eficient mod de a acționa este s-o folosești pură, în scruburi. Să-ți freci pielea cu un scrub făcut de tine, în casă, și ai să vezi schimbări de la săptămână la săptămână.

Mălaiul. Are cam același efect ca ingredientul de mai sus, numai că acesta trebuie să fie amestecat cu un gel de duș / loțiune de corp pentru duș, textura lui fiind mult prea abrazivă pentru pielea ta. Important de știut este că, cel mai bine, e să umezești pielea cu apă caldă înainte de ”tratament”, pentru a se deschide porii.

Ulei de cocos & sare de mare. În ultima vreme, uleiul de cocos a devenit destul de popular în România, așa că dacă nu deții așa ceva, sigur vei găsi la un preț destul de convenabil în comerț. Acest ingredient se folosește alături de sare de mare, în împachetări. După ce obții o pastă din cele două ingrediente, le aplici pe piele și aplici un strat de folie de plastic peste. Masează câteva clipe, după care clătește cu apă din abundență.

Ulei de măsline & ulei de migdale. Combină-le și aplică-le pe piele. Masează, prin mișcări circulare, timp de 4-5 minute. Apoi, acoperă-ți zonele afectate cu un prosop mare timp de 20 de minute. În final, clătește-te cu apă caldă și bucură-te de senzație de piele catifelată și ca de bebeluș!

Loading...