Anamaria Vasile

Interpretează o melodie consacrată si emotioneaza intreaga audienta

Concursurile de talente scot în evidenţă voci extraordinare care aduc uneori chiar lacrimi de emoţie în colţul ochilor spectatorilor.

În cel de-al patrulea sezon al concursului „The Voice”, Christopher Michael cunoscut cu numele de scenă „Chris Mann”, a susţinut reprezentaţie de excepţie.

Originar din Wichita, Kansas, Chris Mann a impresionat până la lacrimi asistenţa, dar şi juriul concursului „The Voice”, interpretând cu multă sensibilitate piesa „You Raise Me Up” cântată în original de îndrăgitul Josh Groban.

Binecunoscuta piesă a fost o alegere perfectă pentru a scoate în evidenţă vocea lui incredibilă care l-a făcut să strălucească pe scena concursului.

Reprezentaţia lui remarcabilă a făcut să vibreze inimile tuturor celor prezenţi.

Chriss Mann a început interpretarea piesa cu mult calm, pentru ca mai apoi să crească în intensitate.

Ajungând la potenţialul său maxim, alături de el a urcat pe scenă şi un cor care i-a susţinut interpretarea într-un spectacol de muzică şi mişcare cu totul aparte.

Într-un colţ al scenei, un interpret în limbajul mimico-gestual reda cu aceeaşi pasiune ca şi Chris mesajul sensibil al melodiei astfel încât toată lumea să poată înţelege conţinutul cântecului.

Întregul spectacol a fost extraordinar şi a reuşit să o facă extrem de mândră pe cea în a cărei echipa se afla Chris, şi anume pe Christina Aguilera.

Cu totii stim ca exista cercetari temeinice care demonstreaza beneficiile studiului unui instrument de la varste fragede: dezvoltarea inteligentei, consolidarea disciplinei precum si a perseverentei. Dar de la ce varsta putem sa ne inscriem copilul la cursul de pian/chitara/vioara sau canto?

In cazul cursului de pian cat si celui de canto putem afirma cu certitudine ca exista posibilitatea inceperii studiului de la o varsta foarte mica: 4 ani. Raspunsul la intrebarea “de ce”, este acela ca in cazul pianului sunetele sunt deja redate de instrument si copilul nu trebuie sa depuna efort in a oferi un sunet corect.

In ceea ce priveste ora de canto (muzica usoara), el va fi atras de o multitudine de elemente interesante: vocalize de tip onomatopeic: mac-mac, ham-ham, chit-chit, cantece adecvate varstei si nu in ultimul rand de procesarea sunetului cu ajutorul microfonului.

Lectia de canto poate fi foarte atractiva, intrucat pe langa vocalize amuzante si piese ritmate, elevul va adauga si miscare scenica, ceea ce va deveni extrem de distractiv. Toate aceste elemente dezvolta copilul din punct de vedere muzical, cat si intelectual.

S-a dovedit stiintific ca un copil care practica muzica de la o varsta frageda va avea mai tarziu rezultate excelente in domeniul matematicii si nu numai.

Conform cercetatorului american J. Medina, copilul va deveni mai receptiv din punct de vedere emotional dupa 10 ani de studiu al oricarui instrument, conditia este ca micul invatacel sa fi inceput studiul instrumentului inainte de varsta de 7 ani.

Constatarea duce la ideea ca “daca vrei ca micutii tai sa fie fericiti mai tarziu in viata, trebuie sa inceapa pregatirea muzicala cat mai devreme.”