Anamaria Vasile

Klaus Iohannis, anunț pentru toată România în Ajun! Se impun noi restricții de Crăciun?

Suntem deja în ajunului Crăciunului și mai sunt doar câteva zile până la finalul anului. În acest context, președintele Klaus Iohannis vine cu noi precizări privind impunerea de noi restricții.

În urma ședinței de la Cotroceni cu mai mulți membri ai Guvernului condus de Florin Cîțu, președintele Klaus Iohannis vine cu noi informații.

Șeful statului a anunțat că nu va introduce noi restricții în perioada sărbătorilor și că vor rămâne valabile cele care sunt deja în vigoare. Totodată, președintele Iohannis a făcut un apel ferm la români să respecte regulile impuse și să se ferească de boală cât pot de mult.

El a mai menționat că deși cazurile de infectare cu noul coronavirus s-au redus în ultimele zile, pandemia este încă în prezentă, iar România nu a reușit să depășească cu bine acest lucru. Șeful statului a mai adăugat că dacă românii vor ră nu ajungă la spital în următoarele zile, trebuie să respecte cu strictețe toate regulile.

„Pandemia din păcate este cu noi, chiar dacă în ultimele zile avem mai puține persoane infectate, nu putem spune că stăm bine. Avem multe persoane la ATI și mulți morți. Vă rog să vă feriți de boală. Cum va fi de Crăciun, vă pot spune că nu vom introduce restricții noi, însă cele care sunt acum în vigoare rămân în vigoare, vă rog să vă conformați dacă nu doriți să ajungeți în spital”, a declarat Iohannis.

Totodată, președintele a lansat un apel către români cu privire la vaccinarea anti-covid.

”Campania de vaccinare începe duminică pe 27 decembrie. Se începe cu prima tranșă simbolică, iar apoi vor veni alte tranșe. Aceste vaccinuri sunt sigure. Și noi și experții recomandăm românilor să se vaccineze.”, a mai spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, întâlnire de urgență la Cotroceni
Președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire pe 24 decembrie cu mai mulți miniștri din Guvernul condus de Florin Cîțu. Raed Arafat a fost și el prezent.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea joi, 24 decembrie a.c., ora 10:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîţu, Viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, a anunţat Administraţia prezidenţială.