Anamaria Vasile

La 2 ani și jumătate face spectacol când aude melodia preferata

Acest videoclip il are in prim plan pe unul dintre bebelusii care abia au invatat sa mearga singuri si care ne ofera o reprezentatie de dans de zile mari.
Mai intai inchide usa camerei pentru a fi sigur ca se poate distra in voie, dupa care isi incepe reprezentatia incredibila.

Barnold, acest baietel adorabil, este foarte bun la dans si fermecat de ritmul melodiei preferate, isi misca intreg corpul cu o lejeritate uimitoare.

La televizor se deruleaza videoclipul melodiei «Gettin’ Jiggy Wit It», iar baietelul, care nu are mai mult de doi ani si jumatate, danseaza cu multa bucurie.

Este surprinzator faptul ca acest copil adorabil are un ritm fantastic al miscarilor de brate, iar pasii sunt «executati» perfect.

Mama micutului poate fi auzita chicotind vizavi de dansul copilului ei, bucurandu-se nespus ca are un baietel atat de jucaus.

Fara indoiala ca doar privind aceste imagini ne vom continua ziua intr-o nota de buna dispozitie garantata.

Copiii au probleme cu concentrarea, iar dansurile, prin antrenamente si repetitii ii ajuta sa asculte de instructiunile oferite si sa realizeze miscarile pe rand si cu rabdare, imbunatatindu-si concentrarea.

Este o forma de relaxare si distractie!

Pe langa beneficiile fizice si psihologice pe care le are dansul asupra copilului, nu este de neglijat nici factorul destindere si bunadispozitie.

Copiii se distreaza foarte mult alaturi de alti copii si se amuza foarte tare, iar relaxarea vine la pachet.

Are rolul de a scadea nivelul de anxietate al copiilor, pentru ca dansul este pana la urma si un mod de descarcare psihologica si de comunicare a trairilor, prin limbaj nonverabal.

Ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile sociale!
Inscrierea copilului la o clasa de dans inseamna din start integrarea lui intr-o mica comunitate.

Copilul poate lega prietenii si invata cum sa socializeze in grupuri. Interactiunile cu ceilalti copii sunt esentiale in dezvoltarea sociala a copilului.

Le dezvolta increderea in forte proprii si stima de sine!

Dansul are un impact pozitiv din punct de vedere emotional asupra copiilor.

Ei invata sa faca fata expunerii publice si interactiunilor sociale si cu fiecare reusita sau progres isi consolideaza increderea in sine.

Ii ajuta sa devina responsabili!

Dansul inseamna nu in cele din urma implicare si responsabilitate.

Ei invata sa se adapteze in grupuri, sentimentul de apartenenta la grup si sa respecte regulile lui.

Invata sa asculte, sa isi ajute echipa la nevoie, sa ii incurajeze, precum si spiritul de competitie.

Le imbunatateste memoria!

Dansul in grupuri organizate prespune o rutina, pasi de dans prestabiliti si multe alte reguli care pun la lucru memoria copilului.

Cei mici trebuie sa retina un ansamblu de miscari in realizarea unui dans, iar prin repetitii continue, memoria le este stimulata.