Anamaria Vasile

Locul în care ţi se depune grăsimea pe corp spune multe. Cum să slăbeşti în funcţie factorul generator

Locul din corpul tău cu cea mai mare cantitate de grăsime spune multe despre sănătatea ta, dar totodată indică și cum poți scăpa de ea. Oamenii de știință au descoperit 6 tipuri de obezitate, cauzată de factori diferiți.

Identifică în ce grup de încadrezi și află ce trebuie să faci ca să scapi de această problemă. Uneori, micile schimbări fac diferența.

1. Obezitatea cauzată de regimul alimentar

Acest tip de obezitate este cel mai de întâlnit în lume. Este generat de excesul de zahăr. Ca sa rezolvi această problema, trebuie să îți modifici regimul alimentar și să faci 30 de minute de exerciții pe zi.

2. Obezitatea cauzată de „stomacul nervos”

Acest tip de obezitate este cauzată de stres, griji și depresie. Oamenii cu aceste probleme de sanatate au tendința să consume foarte multe dulciuri. Important este să încerci să îți controlezi temerile prin activități fizice, care să te elibereze de stres, recomandă clickpentrufemei.ro.

3. Obezitatea cauzata de gluten

Aceasta este prezenta mai ales la femei, fie in adolescenta, la menopauza sau în cazul unei dereglări hormonale. Este crucial să eviți perioadele lungi de sedere, fumatul și consumul de alcool, și să încerci să faci exerciti cu greutăți.

4. Obezitatea metabolică aterogenă

Oamenii care au burta foarte umflată, ca un balon, au toată grăsimea centrată în această zonă a corpului. În general, aceștia sunt oameni care consumă alcool sau suferă de probleme ale respirației.

5. Obezitatea cauzată de circulația venoasă

Acest tip de obezitatea este de obicei o boală genetică, moștenită. Se manifestă în timpul sarcinii și la oamneii care au tendința de umflare a picioarelor. Soluția este fie să alergi, fie să urci scări.

6. Obezitatea cauzată de lipsa activității

Aceasta afectează acele părti ale corpului care au fost cele mai active în trecut. Cheia în eliminarea acestui tip de grasime nu este să ai mese dese și regulate, pentru ca metabolismul să-și poată grabi activitatea și poate arde grăsimile rapid.