Anamaria Vasile

Lupul… pacalit de vulpe in povestea lui Ion Creanga

Sa participi la emisiunea „Vrei sa fii milionar” si sa pierzi de la prima intrebare este destul de rusinos.

Si mai rusinos este insa sa nu stii ce animal a fost pacalit de vulpe in povestea lui Ion Creanga.

Asta a patit si un concurent al emisiunii „Vrei sa fii milionar” din Republica Moldova.

Gazda emisiunii, Dan Negru, si-a intrebat invitatul care avea un colegiu facut in Statele Unite: „Cine a fost pacalit de vulpe in povestea lui Ion Creanga?”.

Cu toate ca raspunsul l-ar fi stiut si un copil de cativa anisori, concurentul a raspuns: „B) Lupul”.

Surprins de greseala celui din fata sa, Dan Negru a spus: „Orice copil de sapte anisori cunoaste povestea.

Incredibil! Eram convins ca o sa te duci peste 50.000 de lei. O coada, un urs si o vulpe”.

Emisiunea Vrei să fii milionar se pregătește să revină pe micile ecrane. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, formatul de cultură generală ar urma să fie pe post în câteva luni.

Postul care pregătește reluarea formatului internațional este Kanal D. Televiziunea are în plan, potrivit informațiilor Paginademedia.ro, difuzarea emisiunii după finalul sezonului de Exatlon.

Show-ul de televiziune va fi produs de compania Zucchero, cei care s-au ocupat de format și la ultimele sezoane difuzat în România, pe Prima TV și pe Kanal D.

Zucchero Media este, totodată, producătorul emisiunilor Roata norocului (Kanal D), Visuri la cheie (Pro TV) și Câștigă România (TVR 2).

Prima ediție, acum aproape 20 de ani

Emisiunea Vrei să fii miliardar a fost difuzată pentru prima dată în anul 2000, la Prima TV și a fost prezentată de Virgil Ianțu. În anul 2003 postul de televiziune a intrerupt difuzarea show-ului.

În vara anului 2011, Kanal D a cumpărat drepturile de difuzare. Aici, emisiunea a fost întreruptă la finalul anului 2012, în contextul unei relații tensionate între postul TV și prezentatorul Virgil Ianțu.

La sfârşitul anului 2012, prezentatorul s-a arătat nemulţumit de faptul că managerii televiziunii nu au respectat termenii înţelegerii contractuale şi a chemat în instanţă firma care deţine televiziunea.

În timp ce prezentatorul declara pe contul lui de socializare că din cauza neînţelegerilor a refuzat să semneze un nou contract pentru sezonul următor, reprezentanții televiziunii susţineau că, de fapt, colaborarea s-a încheiat odată cu încetarea contractului, la sfârşitul anului 2012.

Justiția a dat câștig de cauză postului Kanal D.

În 2014 postul Prima TV a achiziționat din nou dreptul de difuzare al formatului. A fost transmis un singur sezon, prezentat tot de Virgil Ianțu.