Anamaria Vasile

Mama auzise nişte zvonuri în legătură cu profesoara fiicei sale

Când o conduce afară, femeia rămâne fără cuvinte

Fiecare dintre noi apreciem un profesor nu numai pentru faptul că îşi face datoria ce îi revine, ci mai ales pentru dăruirea şi pasiunea cu care ne conduce în tainele cunoaşterii. Datorită acestor dascăli devenim oameni educaţi care vom putea răzbate în viaţă şi în carieră.

Astfel de profesori sunt greu de uitat şi mai ales extrem de iubiţi şi respectaţi.

O parte din ceea ce suntem la maturitate se datorează unui profesor care ne-a arărat tot timpul calea cea bună, indiferent de reacţia şi comportamentul nostru într-un anumit moment. Profesoara din aceste imagini este întotdeauna răbdătoare, înţelegătoare şi deschisă, tratându-i pe toţi elevii săi în mod egal. Acesta este tipul de profesor de care îţi vei aminti toată viaţa şi pe care îl vei preţui pentru totdeauna!

O mamă a decis că este timpul ca profesoara fiicei sale să primească ceva de care avea mare nevoie şi pe care îl merita cu adevărat. Chiar dacă ocazional profesorii iubiţi şi preţuiţi primesc mici daruri în semn de recunoştinţă din partea elevilor sau părinţilor acestora, cadoul pentru această profesoară o emoţionează profund.

Fiind un dascăl dedicat meseriei, ea venea la şcoală schimbând mai multe autobuze dintr-o suburbie rurală din Alabama, încercând să nu întârzie în nicio zi de la întâlnirea cu elevii săi.

În momentul în care profesoara este invitată la o discuţie afară de către mama unei eleve, aceasta este puţin contrariată şi nu înţelege pentru început ce se întâmplă cu adevărat. Nu mică i-a fost mirarea când atenţia i-a fost îndreptată spre un autoturism ce purta o fundă de cadou şi era parcat în faţa şcolii.

Era darul pe care familia elevei sale i-o dăruia din toată inima. Vizibil emoţionată, doamna profesoară a izbucnit în lacrimi realizând ce înseamnă să fii apreciat pentru munca pe care o depui necondiţionat. E minunat când poţi pune preţ pe oameni şi pe munca lor şi când reuşeşti să îi faci fericiţi!