Anamaria Vasile

MEGA-EXCLUSIVITATE. SOȚIA I-A CERUT DIVORȚUL (PENTRU A TREIA OARĂ) CELUI MAI BOGAT ROMÂN!

Este considerat cel mai bogat om din România. Prin prisma afacerilor pe care le derulează, Daniel Dines, fondatorul ”Unicornului românesc” UiPath, și-a câștigat și supranumele de ”Rege al Boților”. Dines este primul român care a reușit să devină miliardar din afacerile cu roboți, iar averea sa – la doar 47 de ani – este evaluată la 10 miliarde de dolari. A donat un milion de euro pentru refacerea Catedralei Notre-Dame, dar și-a ”donat” și… inima, având o viață plină de suspans. Daniel Dines a ”bifat” trei divorțuri în șase ani și este căsătorit cu Alexandra – o sexy-„jumătate” mai tânără cu 16 ani decât el. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a aflat că mariajul celui mai bogat român se află, încă o dată, în pericol și vă prezintă, în exclusivitate, o informație senzațională, din care reiese că soția miliardarului a pus ”piciorul în prag” și dorește, din nou, divorțul.

Om de afaceri prezent în Topul Forbes și inventator cu un succes incontestabil, Daniel Dines nu trăiește, așa cum s-ar putea crede, într-o realitate paralelă, aceea în care unii dintre savanți se refugiază pentru a evita lumea înconjurătoare. Pentru ”Regele Boților”, dragostea se află în top.

În 2013, Daniel Dines a devenit un bărbat… liber
În anul 2013, când afacerea UiPath a cunoscut un succes uriaș, viitorul ”Rege al Boților” era căsătorit cu Simona Ileana Comănescu. Daniel Dines a luat o pauză de la afaceri și a depus actele de divorț, iar în luna martie a devenit un bărbat liber. Interesant este că instanța a desfăcut divorțul… din vina reclamantului. ”Admite cererea. Desface căsătoria din culpa exclusivă a reclamantului. Ia act de faptul ca nu au fost solicitate cheltuieli de judecată”.

Nu au trecut decât câteva luni și viitorul miliardar se îndrăgostește, fulgerător, de Alexandra, o frumusețe mai tânără cu 16 ani decât el. Cei doi se mută împreună, locuind în București, iar ”inevitabilul” se produce. Dines o cere de soție, Alexandra acceptă, viitorii miri iau decizia de a se căsători tocmai la Primăria Comunei Ogra, județul Mureș.

Episodul din 2016
Numai că, în anul 2016, Daniel Dines se regăsește în postura de… pârât, Alexandra depunând actele pentru divorț. Însă cauza este amânată. Motivul? Soția renunță la cererea de chemare în judecată, semn că ”Regele Boților” și sufletul-pereche reveniseră la sentimente mai bune. ”În baza art.107 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, constatând că în dosarul nr. 22554/300/2016, la data de 07.09.2016 s-a luat act de renunţare la cererea de chemare în judecată, dispune trimiterea prezentului dosar la completul C 11 M.F., complet iniţial învestit. Tip soluție: Amână cauza”.

Daniel Dines, de la reclamant la… pârât
Alexandra Dines ”recidivează”
Mariajul miliardarului pare a fi fost presărat cu anumite sincope, astfel că frumoasa Alexandra a dorit și în anul 2017 să încheie relația. În februarie, Daniel Dines nu se prezintă la tribunal, motiv pentru care cauza este amânată. ”Tip solutie: Amână cauza. Soluția pe scurt: lipsă procedură cu pârâtul”. Următorul termen de judecată este fixat pentru luna aprilie, însă între timp se întâmplă, din nou, ceva – ”negocieri conjugale”, amintiri comune care au cântărit greu în balanță etc. -, iar Alexandra Dines renunță, încă o dată, la cererea de chemare în judecată. ”Tip solutie: Ia act de renunţare la judecată Soluția pe scurt: Ia act de renunţarea la judecată. Cu recurs în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea căii de atac se va depune la Judecătoria Sectorului 2 București. Pronunțată în şedință publică astăzi, 10.04.2017”. VEZI ȘI: GINERELE ”ULUITORULUI” ȘI-A PĂRĂSIT SOȚIA PENTRU MALVINA!)

Firește, acești pași înapoi făcuți de Alexandra Dines pot fi interpretați ca o încercare repetată de a salva o căsnicie desfășurată conform unor ”parametri” departe de a fi ideali. Dar, exact atunci când apăruse impresia că laptele și mierea vor curge din nou, la nivel familial, vine încă o lovitură ”din interior” pentru cel mai bogat român al momentului.

Alexandra Dines dorește să se despartă de ”Regele Boților”
Relația stă sub un mare semn de întrebare
Relația dintre Daniel Dines și Alexandra Dines este pusă, iarăși, sub semnul întrebării, senzația de deja-vu fiind clară. Statistica arată că soții s-au împăcat, de fiecare dată, iar împăcarea este întotdeauna dulce, numai că situația se păstrează deocamdată tensionată. Iar Alexandra Dines mută prima și declanșează încă un proces de divorț. Pe data de 31 octombrie 2019 este înregistrată, la Judecătoria Sectorului 1, București, o nouă cerere de chemare în judecată în care ”Regele Boților” apare în postura ”delicată” de pârât. Stadiu Procesual – Fond. Obiect – Divorț cu minori. Materie – Minori și familie.

Daniel Dines va trebui să facă față și acestei noi provocări conjugale, însă – ținând cont de experiența trecutului comun – nu este exclusă nici o altă ”negociere” în familie, astfel încât Alexandra, așa cum a mai procedat, să renunțe la cererea de chemare în judecată.

Însă aceasta este doar o presupunere bazată pe o analiză comparativă rapidă. Faptul că soția miliardarului Daniel Dines insistă în a depune actele de divorț ar trebui să fie – sau este – un semnal de alarmă pentru omul care a făcut avere din afacerile cu roboți. Iată că ”afacerile de familie” se dovedesc a fi, la rândul lor, o piatră grea de încercare pentru celebrul miliardar.

Greu cu roboții, dar și mai greu cu… soția
Daniel Dines a devenit primul ”miliardar de boţi” din lume
Daniel Dines și asociatul său, Marius Tîrcă, au făcut istorie. UiPath, compania IT înființată de ei – specializată în robotică – a fost prima companie de tehnologie care a fost evaluată la un miliard de dolari. Compania celor doi români a fost fondată în 2005, dar succesul s-a materializat în anul 2013. Cei doi români au atras finanțări de peste 100 de milioane de dolari de la americani și așa a început ascensiunea. După ce a fost vândută americanilor, UiPath s-a clasat pe locul al 6-lea în topul firmelor de peste Ocean cu… cei mai fericiți angajați, a anunțat Digi 24.

În 2018, compania IT a generat un profit de peste 150 de milioane de dolari, iar Daniel Dines se aşteaptă ca anul acesta să dubleze acea sumă. În urmă cu câteva luni, investitorii de pe Wall Street, precum Wellington Management, au „alimentat” compania cu peste 500 de milioane de dolari, făcându-l astfel pe Dines primul… miliardar de boţi din lume.

Rețeaua de firme a lui Daniel Dines
Daniel Dines deține, în România, o adevărată rețea de firme care ”produc” sume importante. În schema prezentată mai jos, puteți observa, explicit, dezvoltarea continuă a afacerilor celui mai bogat om din România, cel care l-a detronat, practic, pe omul de afaceri Ion Țiriac.

Sediul companiei lui Daniel Dines, pe celebrul Park Avenue din Manhattan, New York
Daniel Dines – în vârstă de 47 de ani – nu a inventat tehnologia RPA (robot process automation), dar s-a poziţionat în fruntea clasamentului companiilor din acest domeniu. În urmă cu doi ani, atunci când investitorii europeni au evaluat compania la 110 milioane de dolari, UiPath era mai puțin cunoscută și avea doar 150 de angajaţi. Acum, sediul principal al companiei se află într-un zgârie-nori impresionant, situat pe celebrul Park Avenue din Manhattan, New York. Peste 3.000 de angajaţi lucrează acum pentru compania lui Daniel Dines, iar în întreaga lume sunt peste 30 de sedii, scrie Forbes.