Anamaria Vasile

Metode de reducere a stresului care au efect rapid

Din cauza tuturor schimbărilor care ni se întâmplă atât de des și cu o viteză atât de mare, reușim din ce în ce maai puțin să facem față stresului.

Și din cauza faptului că ne facem mereu griji, motivat sau nu, riscăm foate mult să ne putem sănătatea în pericol și să dezvoltăm tot felul de boli.

Dar lupta cu stresul nu este delocc dificilă. Trebuie doar să învățăm cum îi putem face față și mai ales e nevoie să știm când este cu adevărat cazul să ne facem griji pentru anumite situații.

Un alt aspect care nu trebuie să fie neglijat este sănătatea noastră în general și schimbările care au loc în corpul nostru din cauza apariției factorilor de stres.

Dacă lăsm stresul să pună stăpânire pe noi organismul nostru produce o cantitate considerabilă de ccortizol.

Și din acel moment începe o serie foarte importantă de schimbări în organism: ne crește tensiunea, sistemul imunitar nu mai e la fel de puternic în fața infecțiilor, nu mai putem să reținem atât de multe lucruri care mai înainte, și nu numai.

Din cauza tensiunii care se modică, același lucru se întâmplă și în cazul greutății corporale. Tensiunea cronică favorizează apariția și din păcate și dezvoltatea grăsimii pe abdomen.

Acest tip de grăsime este și cel mai periculos, dar și cel mai lipsit de aspect și nu cedează atât de ușor ca alte tipuri de grăsimi.

Dar putem să îi facem față ccu brio stresului dacă învățăm să ne cunoaștem și după aceea să avem grijă de corpul nostru.

Dacă acorzi doar câteva minute pe zi acestei activități vei reuși să obții rezultate din ce în ce mai bune iar schimbările vor fi doar pozitive.

De exemplu exercițiile de respirație sunt perfecte. Cea mai eficientă metodă, recomandată și de medici este 4 – 7- 8.

Tehnica prin care poți să realizezi acest exercițiu este extrem de simplă. Inspiră și număra până la 4. Ține respirația și numără în acel timp până la 7. Și cât expiri, numără până la 8.

Stai pe un scaun sau dacă vrei întinde-te pe un loc tare și drept, pe podea de exemplu. Relaxează-te cu tot corpul. Ca să îți fie mai simplu, ține mâinile pe abdomen.

Inspiră foarte tare, după aceea ia mâine de pe corp, și expiră. Repetă acești pași în această ordine.

Și cel mai important lucru ca să gestionezi cât mai bine stresul este să ai parte de o odihnă cât mai de calitate.