Anamaria Vasile

Mihai Neșu a împlinit astăzi 35 de ani. Prima veste bună după mult timp. Se întâmplă chiar azi de ziua lui

Ce face Mihăiță Neșu de ziua lui. Fostul fotbalist împlinește luni 35 de ani. A doua gală ”Uniți pentru Neșu”, pe 26 mai, la Oradea

Ce face Mihăiță Neșu de ziua lui. Fostul fotbalist împlinește luni, 19 februarie 2018, 35 de ani. Înainte de a primi cadouri, ”Bichonul” face cadouri prin fundația sa.

De asemenea, alături de bunul său prieten George Ogăraru, Neșu se ocupă de organizare galei ”Uniți pentru Neșu”. În data de 26 mai, pe Stadionul Iuliu Bodola, va avea loc la Oradea a doua ediție a evenimentului dedicat lui Mihai Neșu, organizat de Asociația George Ogăraru. La eveniment vor participa cei din Generația de Aur (Hagi, Gică Popescu etc.), UEFAntasticii Stelei și Prietenii lui Neșu. De pe site-ul fundației, https://www.mihainesufoundation.com, veți putea achiziționa online bilete de acces la meci, precum și tricouri și eșarfe începând cu 26 martie.

Mihai Neșu este un fost internațional român care și-a încheiat cariera fotbalistică la doar 28 de ani, în urma unui accident petrecut la antrenamentul echipei FC Utrecht pe 10 mai 2011, când, după un duel cu Alje Schut, și-a fracturat o vertebră cervicală ce l-a lăsat, momentan, paralizat de la umeri în jos.

A început fotbalul la Oradea, la 10 ani, cu antrenorul Ioan Naom. La 18 ani, a fost adus la Steaua, fiind observat la un turneu de juniori de către antrenorul secund al echipei din acea perioadă, Ștefan Iovan. Sub comanda lui Victor Pițurcă, Mihai își face loc treptat în echipa mare a Stelei. A adunat 128 de meciuri oficiale în toate competițiile, marcând un gol. Are trei titluri de campion și 2 Supercupe

În septembrie 2008, a trecut la FC Utrecht, semna un contract pe patru ani. În primii trei ani, a bifat 104 meciuri în toate competițiile, marcând două goluri, în timp ce ultimul an al contractului scadent în vara lui 2012 a coincis cu accidentarea și perioada sa de recuperare. A jucat de opt ori pentru națională.

epa01632245 Romania’s Mihai Nesu (L) is tackled by Croatia’s Eduardo da Silva (R) during a friendly soccer game in Bucharest, 11 February 2009. EPA/ROBERT GHEMENT

Mihai Neșu e foarte impliicat în activitățile de la fundația care îi poartă numele. Fundaţia Mihai Neşu are și Centrul de recuperare şi recreere Sf. Nectarie pentru copii cu afecţiuni neuromotorii în Oradea. Centrul se adresează copiilor cu vârste între 2-14 ani și funcţionează în regim caritabil. Scopul Centrului MNF este de a pune la disponibilitatea părinților care au copii cu dizabilităti un spațiu de recreere și recuperare cu terapeuti și terapii avansate astfel încât copii să aibă o șansă la recuperare.

Deja Fundația lui Mihăiță a produs deja și rezultate în sport. La ediția Swimathon 2016, copiii de la Sfantul Nectarie, grupați în echipa For Kids (Ioana Buzlea, Sebastian Buzlea, Ingrid Huszar și Mihnea Dăscălescu), au parcurs cele mai multe ture de bazin pentru copii și au căștigat prima cupa din istoria centrului.