Anamaria Vasile

Motivul pentru care folosești antiperspirantul în mod greșit

Majoritatea persoanelor aplică antiperspirant după duș, pe pielea curată înainte de a ieși din casă. Din păcate acest gest este unul greșit. De cele mai multe ori ne plângem că antiperspirantele nu funcționează, că pătează sau că ne provoacă anumite afecțiuni.

Din nefericire, se pare că e vina noastră, nu știm să folosim antiperspirantul în mod corect. Pe câteva dintre ambalajele antiperspirantelor există un mod de folosire pe care l-am ignorat ani de-a rândul. Pe diverse site-uri medicale, dar și de frumusețe există de câțiva ani aceeași recomandare: antiperspirantul trebuie aplicat seara, după duș.

Chiar dacă faci duș dimineața, antiperspirantul nu se va spăla complet. Antiperspirantele funcționează prin blocarea porilor prin care iese transpirația, prevenind ieșirea ei la suprafața pielii. Aplicând antiperspirant seara ajutăm produsul să acționeze sigilând porii și blocând procesul de transpirație.

Din momentul aplicării antiperspirantului în mod corect, acesta te va proteja 24 de ore, chiar dacă o parte din el se va spăla la dușul de dimineață. Problema cu aplicarea antiperspirantului de dimineață este faptul că apucăm să transpirăm înainte ca acesta să apuce să blocheze porii și de aceea vei transpira toată ziua.