Exista o explicatie frumoasa si convingatoare oferita de chinezi in ceea ce priveste purtarea verighetei pe degetul inelar.
Vezi mai jos de ce trebuie sa purtam verigheta pe degetul inelar!
Fiecare deget reprezinta un simbol; astfel degetul mare este simbolul parintilor, aratatorul al rudelor, degetul mijlociu ne reprezinta pe noi insine, inelarul este simbolul partenerului de viata, iar degetul mic al copiilor.
Ce trebuie sa faci:
Mai intai trebuie sa-ti pozitionezi palmele deschise una catre alta si sa unesti degetele mijlocii intre ele, aplecandu-le simultan catre podul palmei. Apoi, uneste si celelalte patru degete intre ele.
Acum incearca sa desparti degetele mari, care ii reprezinta pe parinti. Ele se vor deschide pentru ca omului nu ii este dat sa traiasca toata viata alaturi de parinti. Ei te vor parasi la un moment dat.
Uneste-ti degetele mari, ca inainte, si desparte degetele aratator, care sunt simbol al rudelor. Si ele se vor desface, pentru ca fratii sau surorile tale isi vor intemeia propriile familii si vor trai separat de tine.
Reapropie degetele aratator si desparte degetele mici, care simbolizeaza copiii. Ele se vor deschide, deoarece copiii cresc, se casatoresc si se asaza la casele lor.
In sfarsit, uneste degetele mici si incearca sa desparti degetele inelar, simbol al tovarasului de viata, al sotului sau sotiei. Vei observa cu surprindere ca pur si simplu nu le poti desparti, fiindca sotul si sotia sunt meniti sa fie impreuna pentru tot restul vietii. La bine si la rau!
Totul a început în secolul 16 încă dinainte de a se descoperi cum funcționează sistemul circulator.
La acea vreme exista credința populară potrivit căreia o venă pleacă de la al patrulea deget al mâinii stângi și ajunge direct la inimă. Vena în chestiune a fost numită ”vena amoris” care, în latină, înseamnă vena dragostei.
De atunci s-a decis că ar avea sens să se poarte inelul care consfințește iubirea tocmai pe acel al patrulea deget: punerea unui inel pe acel deget în mod reciproc însemna promisiunea unei iubiri eterne. Și încă înseamnă același lucru.
Însă dacă sunt multe țări în care se obișnuiește să se poarte verigheta la mâna stângă, sunt multe unde aceasta se pune la al patrulea deget de la mâna dreaptă. Iată care sunt motivele:
Libertate de alegere – Nu există o lege care să oblige purtarea verighetei la al patrulea deget de la mâna stângă. Sunt oameni care pur și simplu preferă să o poarte la mâna dreaptă.
Culturi diferite – Fiecare cultură, așa cum se știe, are tradițiile sale.
Cuplurile din nordul Europei (de exemplu Austria, Danemarca, Polonia și Germania) pun verigheta la mâna dreaptă. În Germania, la momentul logodnei inelul se așază la mâna stângă apoi, la căsătorie, se mută la mâna dreaptă.
Chestiuni de sănătate – Există persoane care au probleme de sănătate care le împiedică să poarte verigheta la mâna stângă.
De exemplu, acelea care suferă de artrită reumatoidă preferă să poarte inelul la mâna dreaptă, mai exact la cea pe care, în general, o folosesc mai mult și care resimte mai puțin problemele legate de anumite tipuri de afecțiuni.
Stângaci – Poate părea ciudat însă stângacii preferă să poarte verigheta la mâna dreaptă. De ce? E doar o chestiune de comoditate…