Anamaria Vasile

Daca adaugi putin OTET DE MERE in apa de baut, uite ce se va intampla!

Otetul de mere este oficial mult mai mult decat un dressing pentru salata. Are o multitudine de abilitati care nu inceteaza sa ne uimeasca.

Aţi făcut vreodată legătura dintre oţet şi remedii naturiste fără efecte secundare? Dacă răspunsul este nu, atunci ar fi bine să vă reconsideraţi răspunsul, petnru că există numeroase studii cate atestă proprietăţile miraculoase ale banalului oţet asupra sănătăţii.

1. Imbunatateste sistemul digestiv

Un amestec preparat dintr-un pahar de oțet de mere și apă poate ajuta la îmbunătățirea semnificativă a digestiei. Pur și simplu se amestecă o lingură de oțet de mere cu un pahar mare de apă, și se bea cu 15 minute înainte de masă. Acest amestec va ajuta sistemul digestiv să dizolve toate elementele sănătoase din alimente într-un mod mai eficient.

Un sfat bun este de a utiliza oțetul de mere, ne filtrat, deoarece în acesta lipsesc multe substanțe nutritive utile, precum și enzimele, pe când oțetul nefiltrat este plin de minerale benefice sănătoase, cum ar fi acidul malic, enzimele, acidul acetic, pectina, aminoacizi și multe altele.

2. Curatarea completa a cavitatii bucale

Contra respiraţiei urât mirositoare, poti folosi o parte otet si o parte apa pentru a face gargara cu aceasta.

Poti trata chiar si sughiturile cu acest otet de mere:  inghite o lingurita de otet de mere. Este intr-adevar o provocare, dar vei vedea rapid rezultatele.

3. Tine foamea in frau

Dieta cu otet de mere nu are un meniu sau un program. Va trebui doar sa mananci cu moderatie, sa nu exagerezi in privinta portiilor. Un alt aspect important legat de aceasta dieta il reprezinta gustarile, va trebui sa sari peste ele. Cu timpul otetul de mere va diminua din senzatia de foame.

4. Imbunatateste igiena orala

Dinţii galbeni nu vor mai fi o problemă care să te împiedice să zâmbeşti! Pentru a scăpa de petele persistente de pe suprafaţa dinţiilor, aplică oţet de mere direct pe periuţa de dinţi şi spală-te cu insistenţă, apoi clăteşte cu apă din abundenţă. Atenţie, însă! Acest tip de “albire” a dinţilor nu este recomandat foarte des, deoarece aciditatea din oţet poate să afecteze smalţul. Pentru o soluţie de albire mai puţin abrazivă, amestecă o linguriţă de oţet de mere cu o cană de apă şi clăteşte-ţi dinţii cu soluţia obţinută.

Iar acestea sunt doar cateva dintre beneficiile utilizarii otetului de mere pentru sanatate. Tu ce beneficii mai cunosti? Fii sigur ca ne lasi un mesaj in comentarii si imparte acest articol interesant si cu prietenii tai!

 

Comentează