Anamaria Vasile

NU esti gras! Esti doar BALONAT, si uite cum SCAPI de asta!

Nu este nimic atractiv la o burtă umflata, care seamănă cu un imens balon, care este pe cale să explodeze, să nu mai vorbim de toate gazele și disconfortul aferent. Balonarea este comuna dupa mese grele, dar pentru unii oameni este o parte normală a vieții lor de zi cu zi.

Care sunt cauzele balonarii?

Consum insuficient de lichide
Deshidratarea este o cauza majora a numeroase probleme de sanatate. Consumul excesiv de cafea și alcool contribuie laproblema. Când a fost ultima dată când ai baut 6-8 pahare de apă în timpul zilei?

În cazul în care organismul nu dispune de apă, se utilizează lichidele din țesuturile sale, ceea ce înseamnă că balonarea poate să apară ca urmare a retenției de lichide. Deci, încercați să beti mai multă apă.

Constipația
Constipația este o problemă destul de neplăcut, și indică faptul că aveți nevoie de mai multe alimente bogate în fibre. Gazele care rămân prinse în spatele fecale nu vor sta în continuare pentru o lungă perioadă de timp, să știi.

Mânca fibre treptat, în caz contrar se va agrava problema. Cumpăra pâine cereale integrale, și stai departe de pâine albă. Poti sa te lafai în piureuri de fructe și fructe de pădure. Sună delicios, nu?

Stressul cronic
Credeti sau nu, stresul poate provoca balonare. Când vă aflați sub stres, sistemul digestiv nu reușește să își îndeplinească funcția în mod corespunzător. balonare dvs. poate fi cauzata de constipatie si dureri de stomac. Deci, încercați să vă eliberati de emotiile negative, si veti rezolva problema pentru totdeauna.

Mancatul prea repede
Alimentele partial mestecate sunt digerate lent, și va veti blaona. Simplu ca asta. Așa că, ia mușcături mici, și mesteca bine!

Carbohidratii
Consumul excesiv de carbohidrati poate contribui la abdomenul umflat. Luați în considerare consumul de alimente sarace in carbohidrati si taie aportul de zahăr și alcool. Mananca mai multe fructe proaspete și legume.

Surse și referințe:
www.fhfn.org
supertastyrecipes.com

http://www.andreilaslau.ro/nu-esti-gras-esti-doar-balonat-si-uite-cum-scapi-de-asta

Comentează