Anamaria Vasile

„Numele meu e Alina, am 26 de ani și am avut o relație de 7 ani. În ultimele 6 luni de relație, îmi repeta mereu că am pe altul la muncă. De la ora 19 până la 02-03, așa o ținea: că am 1000 de bărbați. Acum trăiesc un coșmar ”

Dragă Adela, Mă numesc Alina, am 26 de ani, am avut o relație de șapte ani după care plâng și acum, după 9 luni trecute de la despărțire. A fost o despărțire foarte urâtă, cu jigniri, lovituri (nu era pt prima data) din motivul că nu îl putem opri să lovească.

Am sunat la Politie și atunci a fost ultima oara când l-am văzut și auzit… În ultimele 6 luni de relație, el începuse să inventeze tot felul de filme cu ce fac pe drum până acasă, zicea că am pe altul șa muncă și, după o săptămână, deja știam textele pe dinafară. De la ora 19 până la 02-03, așa o ținea: că am 1000 de bărbați…

Motivul pentru el era că veneam obosită, plecam la 6 dimineața și ajungeam la 18 când făceam curățenie, mâncare și aveam parte de scandal. Așa era o zi din viața mea, dar mi-e foarte greu. El a fost singurul din viata mea până în clipa asta. Am investit tot ce aveam, inima, sufletul, gândul. La fel de mult îl iubesc și acum (financiar am investit tot ce am muncit în străinătate… dar cheltuielile de întreținere le împărțeam jumate-jumate). După despărțire, mi-am tatuat numele lui pe mână, fiind primul tatuaj.

Tă rog din tot sufletul, ajută-mă. Nu pot să mă gândesc măcar să îmi fac alt prieten. Nu vreau să aud de altceva!

Adela răspunde: Dragă Alina, Depinde de tine ce fel de viață vrei să trăiești, nimeni nu poate să aleagă în locul tău. Tu și numai tu poți să iei hotărârea fermă că aceste stări negative trebuie să înceteze. Iar dacă nu reușești singură, cere ajutor.

Du-te și discută periodic cu un psiholog – de preferință femeie. Tu ești obișnuită să te chinui, și cauți în continuare același climat emoțional care îți este familiar. E timpul să mergi mai departe, chiar dacă vei continua să-l iubești pe acest om.

Timpul și faptele ți-au dovedit că nu poți avea cu el decât o relație toxică, care te consumă și te distruge. Prin urmare, mai bine înveți să trăiești fără el. N-a spus nimeni că este ușor, dar numai așa ai o șansă să ai și o altfel de viață.

Având în vedere starea în care te afli, nici nu te sfătuiesc să te grăbești să te întâlnești cu altcineva. Riști să dai peste alte tensiuni și să nimerești, cum se spune, din lac în puț.

Până când nu-ți găsești tu liniștea interioară, nu te arunca în alte relații.

Loading...