Anamaria Vasile

O banca mare DISPARE din Romania inainte de Sarbatori. Toti romanii TREBUIE sa stie asta

Banca franceză Credit Agricole dispare din România. Este una dintre cele mai mari bănci din Europa, însă la noi în țară nu a avut succes. Reprezentanții au scos deja la vânzare sucursala.

Reprezentații băncii Credit Agricole au scos la vânzare sucursala din România, au primit deja patru oferte de cumpărare.

Potrivit unor surse din mediul bancar, două bănci grecești (Alpha Bank și Vista Bank) și două fonduri de investiții au venit cu propuneri de cumpărare.

Potrivit economica.net, fondul de investiții JC Flowers s-a retras din tranzacție, iar analiștii tind că creadă că Alpha Bank este favorită pentru a cumpăra sucursala Credit Agricole din România. Momentan reprezentanții alpha Bank România nu au dorit să ofere informații cu privire la acest subiect.

Printre cei care se află în negocieri cu Credit Agricole se află și Management Financial Group (MFG) din Bulgaria, o firmă care a pătruns deja la noi în țară prin intermediul iCredit. Cei de la iCredit anunțau în 2017 că vor să deschidă 15 noi birouri în România și să angajeze 500 de consultanți.

„MFG gestionează un portofoliu de modele de afaceri de succes în domeniul împrumuturilor pentru consumatori, împrumuturi pentru întreprinderi mici și mici, cărți de credit, afaceri digitale și alte produse și servicii financiare alternative”, scrie pe site-ul instituţie.

De menționat este că, Alpha Bank România este singura bancă cu acționariat grecesc care a rezistat pe piața din țara noastră. La finalul anului trecut, Alpha Bank se afla pe locul 8, cu active de 16,9 miliarde lei şi o cotă de piaţă de 3,76%.

În ciuda faptului că banca Credit Agricola este una dintre cele mai mari bănci din Europa, la noi în țară modelul lor de business nu a prins.