Anamaria Vasile

O familie din municipiul Târgu Jiu, aflată în zona unui focar de pestă porcină, a lăsat un bileţel pe poarta casei pentru autorităţile venite să extermine porcii

Idee inedită avută de o familie din municipiul Târgu Jiu, aflată în zona unui focar de pestă porcină. Oamenii au lăsat un bileţel pe poarta casei pentru autorităţile venite să extermine porcii.

„Suntem plecaţi la cei doi nepoţei în zona 9 Mai, pentru îngrijire. Revenim acasă în jurul ore 18,00. Ce căutaţi se află în lăzi frigorifice“.

Fotografia cu bileţelul a fost postat pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, alături de mesajul: „Pentru că s-a confirmat că pesta porcină africană a ajuns şi în câteva localităţi din judeţul nostru, autorităţile responsabile au luat măsuri în consecinţă, iar conform legislaţiei în vigoare şi noi, pompierii militari, avem atribuţii pe acest segment. Nu mică ne-a fost mirarea când am ajuns la porţile acestor cetăţeni care au lăsat un bileţel atârnat în poartă, destul de expresiv ce-i drept, prin care au vrut să demonstreze că înainte să-i loveasă pesta porcină africană au lovit-o ei pe ea. Noi îi sfătuim pe cetăţeni să nu le urmeze exemplul acestor oameni, să se supună indicaţiilor autorităţilor şi să conştientizeze că în joc este sănătatea lor şi a copiilor lor“.