Anamaria Vasile

O femeie a dorit să descopere ce se întâmplă dacă nu consumă altceva decât banane timp de 12 zile. Iată și rezultatul la care a ajuns!

Yulia Tarabath este specialista in nutritie si consilier pentru dezvoltarea personala.

Deoarece nu mai reusea sa isi indeplineasca cu succes obligatiile profesionale, cele personale si sa tina o dieta echilibrata, a decis sa faca un mic experiment pentru a schimba lucrurile inspre bine.

Cu totii cunoastem beneficiile oferite de consumul de banane, dar acest experiment al Yuliei Tarabath a reusit sa inlatura toate dubiile pe acest subiect. Bananele sunt mai bogate in calorii decat alte fructe si contin de asemenea mai multa fructoza, sucroza, glucoza si fibre alimentare.

Ea a decis sa testeze pe propria piele efectele consumului in exces de banane consumand timp de 12 zile nimic altceva decat banane si iar banane. Este un regim alimentar cunoscut sub denumirea de consum mono-alimentar de fructe si o modalitate utila de detoxifiere a organismului.

Fara indoiala, orice specialist in nutritie nu va recomanda o asemenea dieta bazata exclusiv pe consumarea unei varietani unice de fruct la fiecare masa a zilei deoarece este o dieta saraca in nutrimente si riscanta pentru sanatatea organismui nostru.

Cu toate acestea, daca se fac bune pregatiri in prealabil, se pot chiar si asa obtine rezultate pozitive. Este exact ceea ce s-a intamplat in cazul Yuliei care, alaturi de sotul sau, au consumatm doar banane timp de 12 zile. Nu au intampinat mari dificultati cu procurarea fructelor, ei detinand propria cultura de banane.

Bananele, gratie continutului ridicat de nutrimente, i-au ajutat sa nu resimta senzatia de foame chiar si pentru o durata atat de lunga de timp…

Initial, Yulia a observat ca digestia s-a imbunatatit pe zi ce trecea, iar durerile sale de stomac au disparut complet. De asemenea, a reusit sa se concentreze mai bine la munca si sa elimine mai usor stresul acumulat peste zi. Pe scurt, se simtea mai creativa si mai activa. Concomitent cu asta, a reusit si sa se relaxeze cu mare usurinta.

Suplimentar, Yulia a cunoscut si schimbari majore ale starii sale de sanatate, toate pozitive. Suferea de hiperglicemie, dezechilibre hormonale si candida inainte de a incepe acest experiment alimentar. La finalul dietei sale de 12 zile, nu a mai avut nici o problema de sanatate. A scapat de asemenea si de kilogramele suplimentare.

In concluzie, privitor la beneficiile pentru sanatate si scaderea in greutate, asa cum s-au prezentat lucrurile in cadrul acestui experiment, putem afirma ca o dieta bazata pe consumul mono-alimentar de fructe este una de succes atunci cand te pregatesti adecvat pentru a ii face fata.

Cu toate acestea, retineti faptul ca o astfel de dieta/ experiment nu poate fi adoptata de orice persoana implicand riscuri pentru sanatate, dar si schimbari majore ale metabolismului si ale proceselor vitale ale organismului uman. Persoanele care sufera de afectiuni ale glandei tiroide nu e recomandat sa adopte o astfel de dieta.

Nu in ultimul rand, consultati un medic inainte de a testa la randul vostru dieta de 12 zile cu banane.

2 comentarii