Anamaria Vasile

O mai știți pe „Veronica”? A trecut de 50 de ani și nu mai are nicio legătură cu actoria

In 1972, aparea pe ecrane poate cel mai frumos film pentru copii din toate timpurile – „Veronica”. Au trecut 47 de ani de atunci si Lulu Mihaescu, interpreta simpaticei eroine, inca nu a fost uitata.

Actriţa principală, care la acea vreme avea doar 4 ani, era Luminiţa Petre, cunoscută de toată lumea drept Lulu Mihăescu. Ea îi dăduse viaţă personajului Veronica, însă cariera ei din lumea filmului s-a încheiat rapid.

După filmele „Veronica“ şi „Veronica se întoarce“, ea a mai jucat doar în câteva producţii regizate de Elisabetei Bostan, după care a decis să dispară din luminia reflectoarelor.


Născută la Iaşi, Lulu Mihăescu are în prezent 50 de ani şi a decis să părăsească România în anul 1996. De atunci, ea locuieşte în Canada, la Vancouver, unde predă lecţii de pian şi se află alături de soţul ei şi de fiica ei, Ana, în vârstă de 26 de ani.

Înainte de a pleca din ţara noastră, cea care o interpreta pe Veronica a fost clăpar în trupa Timpuri Noi.

Chiar daca nu se mai afla de mult in lumina reflectoarelor, Lulu Mihaescu nu s-a despartit totusi de una dintre marile ei pasiuni – acum, Veronica este profesoara de muzica in Vancouver.