Anamaria Vasile

O mai țineți minte pe actrița care i-a dat viață îndrăgitei Kassandra din telenovela fenomen? Avea 19 ani pe atunci, iar astăzi are 45

Coraima Torres a dat viata unui personaj legendar de telenovele. Productia Kassandra a intrat in Cartea Recordurilor. Telenovela fenomen „Kassandra” a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce a fost distribuita in 128 de tari.

Frumusetea rapitoare a Coraimei Torres, atunci in varsta de 19 ani, dar si povestea plina de neprevazut a tinut zeci de milioane de oameni in fata televizoarelor.

Acum, la 25 de ani de la filmarile serialului, actrita continua sa intoarca toate capetele. Are aceleasi trasaturi fine, privirea cuceritoare si zambetul molipsitor. Are 45 de ani, dar nu isi arata varsta, iar cand o vezi alaturi de fiul ei pare o adolescenta visatoare.

Protagonista noastra este casatorita cu celebrul actor Nicolas Montero, tatal copilului ei, dar potrivit presei straine acestia ar avea probleme destul de grave in mariaj. “Kassandra” a fost unul dintre primele telenovele difuzate în ţara noastră după revoluţie, iar succesul avut a întrecut orice aşteptare.

La cei 19 ani pe care îi avea în momentul în care a acceptat să joace în “Kassandra”, actriţa Coraima Torres îşi făcuse debutul pe micul ecran în telenovelele “Alondra” şi “Gardenia”. Nimeni nu se aştepta ca personajul Kassandra să cucerească atât de repede publicul, devenind idolul a milioane de persoane.

Povestea pe care se bazează producţia este relativ simplă, dar situaţiile conflictuale, dragostea şi actorii superbi au făcut din ea o reuşită de proporţii. Atât de mare era nebunia încât “Kassandra” devenise dintr-o dată un nume foarte popular pentru fetiţele nou-născute la începutul anilor ’90.

Povestea de iubire de pe micile ecrane dintre Coraima Torres şi Osvaldo Rios a fost foarte îndrăgită de public, iar săruturile lor erau atât de convingătoare, încât zvonurile că cei doi ar avea o relaţie şi în viaţa reală au vehiculat mult timp. Nimeni nu ştie însă adevărul…

Ceea ce este însă o certitudine este faptul că telenovela “Kassandra” a contribuit la calmarea conflictului din Bosnia, lucru confirmat şi de partenerul de film al actriţei Coraima Torres. “Este un fapt certificat de multe ziare din 1997, în care se specificã aceastã importantã acţiune istoricã.

În mijlocul rãzboiului, bosniacii şi sãrbii au luat o pauzã ca sã poatã vedea telenovela. Mai mult decãt atãt, la rugãmintea biroului de presã al preşedintelui Bill Clinton, am fost în Bosnia. A fost o experienţã deosebitã, de care îmi amintesc foarte des”, declara într-un interviu

Vorbind tot despre “Kassandra”, Coraima a mărturisit că această telenovela i-a deschis porţile spre lumea spectacolului şi că a fost cel mai important rol al său.

De la încheierea filmărilor serialului care a făcut-o celebră, Coraima Torres a avut un program încărcat, ea jucând în seriale ca “Dulce Ilusion”, “Suenos y espejos”, “Cambio de piel”, “Maria Emillia”, “Querida”, “Amor Latino”, “Soledad”, “Amor del bueno”, “Lorena”, “El ultimo matrimonio feliz”, dar nici unul nu s-a mai bucurat de uriaşul succes al “Kassandrei”.

Partea bună a lucrurilor este faptul că în 1995, la filmările pentru telenovela “Sueno y Espejos”, Coraima l-a avut partener pe unul dintre cei mai apreciaţi actori columbieni, Nicolas Montero.

Cei doi s-au îndrăgostit şi ulterior căsătorit, ea mutându-se la Bogota cu această ocazie. Cei doi au împreună un băiat, Manu Nicolas, de 14 ani. Chiar dacă au trecut atâţia ani peste ea de la începutul telenovei care i-a adus faima, actriţa a rămas la fel de frumoasă ca pe vremuri.