Anamaria Vasile

O nouă înșelăciune prin SMS. Mesajul care te anunță că ai câștigat un laptop și 10.000 de euro

Escrocii încearcă să găsească noi metode prin care să le ia banii românilor. De data aceasta este implicat un magazin foarte important din țară. Un simplu mesaj te pot lăsa fără bani în cont. Nu te lăsa păcălit și nu răspunde!

Înșelăciune prin SMS aparent din partea Altex
Un mesaj aparent câștigător te poate lăsa fără niciun ban în cont. Numele unui magazin de electrocasnice foarte cunoscut te poate duce cu gândul la câștigat, dar situația este cu totul alta. Magazinul Altex este implicat într-o escrocherie prin SMS. Mare atenție la mesajele pe care le primiți pentru că este vorba de o nouă înșelăciune.

„Felicitări! Altex v-a desemnat câștigătorul unui laptop Lenovo și suma de 10.000 de euro. Pentru informații apelați la acest număr de telefon” este mesajul care pare că vine din partea magazinului Altex, conform capital.ro. Din păcate, lucrurile nu stau așa. În momentul în care veți apela numărul de telefon interlocutorul va încerca să vă convingă să furnizați date personale, CNP-ul sau datele cardului, iar în felul acesta veți rămâne fără bani în cont. Mai multe persoane care au primit acest SMS au căzut pradă hoților. Dacă știți că nu ați participat la concursuri sau nu v-ați dat numărul de telefonul ignorați mesajul.

Care sunt metodele pe care le folosesc hoții

Mesajul pare că vine din partea magazinului Altex, dar nu este așa. E doar o altă metodă a hoților. Sursa foto: trnews.ro
Șoferii, ținta unor înșelăciuni. Mare atenție la amenzile din geam
Șoferii care găsesc în geamul mașinilor amenzi trebuie să se uite cu atenție la ele. Hoții s-au perfecționat și încearcă tot felul de soluții. Dacă în amenda pe care o primiți pentru parcare neregulamentară sau alte încălcări ale legii găsiți și un cont bancar înseamnă că sunteți ținta unei înșelăciuni. Amenzile primite de la Poliția Română se plătesc numai la ghișeul de taxe și impozite de la primărie.

Printre metodele care fac ravagii printre români se numără metoda accidentul, călugărul, bolnavul, bricheta sau telecomanda. Spre exemplu, metoda telecomanda promite televiziune gratuită și o sută de posturi HD fără să fii abonat la vreo rețea. Totul gratis doar dacă îți cumperi un anumit dispozitiv.