O nouă metodă de furt a ajuns pe plaiurile mioritice. Cum poți fi tâlhărit cu ajutorul unei bancnote false!

Tâlharii şi hoţii din România apelează la o sumedenie de metode de furt, mereu îmbunătăţite şi mereu în plină dezvoltare. Iată că acum cea mai nouă metodă prin care rămâi fără bunuri sau chiar fără maşină îşi face uşor uşor simţită prezenţa şi la noi în ţară, bazându-se pe o bancnotă falsă lăsată în parbriz.

Metodă bancnotei din parbriz nu este nouă, dar este nouă în România. Această metodă de furt se foloseşte de obicei în parcările centrelor comerciale aglomerate, unde maşinile sunt parcate unele lângă celelalte. O echipa de 2-3 indivizi aşteaptă la panda în parcare, de obicei la bordul unor maşini cu numere de Bulgaria sau Anglia, numere false sau nedetectabile. În momentul în care pun ochii pe o victima, de obicei femei bine îmbrăcate, înstărite, cu maşini luxoase şi cu o geantă mare, aşteaptă că victima să parcheze maşină, după care se pun pe aşteptare în poziţii cheie.

Unul dintre infractori pune la ştergător o bancnotă falsă de 100 de lei sau de 50 de lei. O pune astfel încât să îi sară imediat în ochi şoferului care se urcă la volan. Şoferul, urcă în maşină, pune geantă pe scaunul din dreapta, după care porneşte maşină. Dar când vede bancnotă din parbriz, se da jos că să o ia. În acest timp, un infractor stă ascuns în spatele maşinii, şi când femeia se da jos, deschide uşa, după care se duce pe după uşa (bancnotă fiind poziţionată pe mijloc să nu o poţi lua din maşină), infractorul intervine şi sustrage poşetă femeii, după care se face nevăzut. Locul strâmt şi faptul că odată ce portiera este deschisă hoţul este mascat, fac că metodă să fie extrem de eficientă.

Nu de putine ori, echipe de talhari mai tupeiste, ajung chiar pana la furtul autoturismului, daca acesta e lasat cu cheia in contact si cu motorul pornit. Cand femeia se da jos ca sa ia bancnota, hotul intra in masina, inchide usa si o blocheaza, dupa care pleaca in tromba. Evident, automobilele ajung la dezmembrat sau sunt vandute in Bulgaria sau Ucraina.
Concluzia? Daca vedeti ca aveti ceva in geam, blocati imediat usile si puneti-va in miscare. Nu va dati jos din masina sub nicio forma si asigurati-va cand plecati ca nu sunteti urmariti. Niciodata nu va fi la stergator o bancnota reala, asa ca nu va faceti iluzii ca o sa va imbogatiti peste noapte!

Comentează