Anamaria Vasile

O tânără din Italia a fost condamnată la închisoare după ce a scris pe Facebook că românii miros urât 

O tânără de 19 ani din Italia a fost condamnată la patru luni de închisoare după ce a jignit poporul român pe pagina sa de Facebook.

În urmă cu patru ani, Michela Bartolotta, a reușit să indigneze comunitățile de străini din Padova, fiind acuzată de distribuirea unor idei de ură rasială și etnică, relatează Corriere dela Sera. „Eu și poporul român nu ne vom înțelege bine niciodată, printre cur*e fără rușine, îngrijitoare în depresie și alte elemente urât mirositoare, necivilizate și needucate. Până la urmă tot vă extermin”, a scris atunci tânăra pe rețeaua de socializare.

 

Acest mesaj i-a adus tinerei o condamnare de patru luni de închisoare. Ulterior, mesajul a fost șetrs, iar tânăra, care a câștigat mai multe concursuri de frumusețe, a încercat să se justifice, afirmând că a fost o reacție cauzată de stresul cotidian.

Nici scuzele afișate pe vitrina magazinului în care lucra, nici evenimentele organizate pentru persoanele de naționalitate română nu au schimbat decizia judecătorului.

Sentința a fost dată după patru ani de către Tribunalul din Padova, pe baza unei legi din anul 1993. Acum și cei care au apreciat postarea xenofobă riscă să fie penalizați de autorități.