Anamaria Vasile

Obisnuiesti sa arunci plicurile de silica gel ori de cate ori iti cumperi incaltaminte sau genti? Nu mai face aceasta greseala. Iata cat de utile sunt acestea si cum le poti intrebuinta.

Daca ai cumparat produse electronice sau pantofi, probabil ai primit si niste pachetele de siliciu, pe care scrie mare „A nu se consuma”. Desi stii ca ajuta produsul din pachet cumparat, probabil nu te gandesti ca te-ar putea ajuta si in alte situatii. Si asta pentru ca nu stii foarte clar in ce fel e util. Prin urmare, arunci imediat acele bilute de siliciu transparente.

Conform Science Alert, care citeaza Business Insider, rau faci. Aceste pachetele de gel sunt poroase si vor absorbi rapid umezeala din mediul exterior. E ca si cum ai folosi nisipul pentru pisici sub forma de cristale.

Exista niste situatii in care te pot scapa din momente delicate, salvandu-ti timp, energie si chiar bani.

1. Protejeaza fardurile. Fardurile pudra se pot strica in timp din cauza umiditatii. Pentru a le proteja, tine in trusa de machiaj plocuri de silica gel. Acestea vor absorbi umezeala, iar fardurile tale vor rezista mai mult timp.

2. Asaza-le intre prosoape. Protejeaza prosoapele de umezeala si miros neplacut cu ajutorul pliculetelor de silica gel. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi pliculete de silicagel intre straturile de prosoape.

3. Salveaza telefonul cazut in apa. Daca ti-ai scapat telefonul in apa, il poti salva rapid daca il asezi intr-un borcan plin cu pliculete de silica gel.

4. Pastreaza-le in rucsacul de sala. Daca obisnuiesti sa mergi la sala, trebui sa ai in permanenta plicuri cu silica gel in rucsac. Acestea nu vor lasa umezeala de pe prosoaple si hainele de sport extinda in tot rucsacul si vor tine mirosurile neplacute la distanta.