Anamaria Vasile

Pepenele, cel mai toxic fruct. Semnele care îţi arată că este plin de pesticide

Pepenele roşu este ideal pentru vară. Te menţine hidratată în zilele călduroase, te ajută să slăbeşti, fiind totodată săţios, şi creşte imunitatea. Trebuie însă să ştii să-l alegi! Deşi aduce nenumărate beneficii organismului, pepenele poate fi şi toxic din cauza pesticidelor.

Pepenele roşu poate fi numit fructul minune al verii. Datorită conţinutului mare de aminoacizi, în special L-arginină şi L-citrulină, pepenele verde este ideal nu numai pentru oamenii care practică sport, ci şi pentru cei care vor să aibă mai multă energie şi să prevină senzaţia de oboseală.

Pepenele este indicat şi în sarcină. Ştiai că reduce greaţa, întăreşte imunitatea şi ajută la formarea oaselor fătului?

Pe de altă parte, ai mare  grijă atunci când îl alegi. Nu tot ce găseşti în pieţe sau pe rafturile magazinelor este sănătos. De multe ori, din goana după profit, crescătorii tind să depăşească normele acceptabile de azot, deoarece acest truc îi ajută să crească de cel puţin 3 ori mai repede decât în mod normal.

Cum alegi pepenele

În primul rând, coaja nu trebuie să fie galbenă şi pulpa nu trebuie să aibă pe ea dungi albe şi nici găuri. Prin aceste orificii a fost introdus azotul în fruct. Chiar dacă arată bine pe dinăuntru, mare parte din fruct e compromis din cauza găurilor.

Un pepene verde din care lipseşte o bucată atât de mare din interior ori este răscopt, ori conţine extrem de mulţi hormoni de creştere.

Ţine cont şi de greutatea lui. Un pepene copt natural ar trebui să fie întotdeauna greu când îl ridici.

Un alt truc util este să pui o bucată de pepene în apă. Dacă pepenele este periculos, apa va căpăta o culoare roz deschis. În acest caz, aruncă fructul.