Anamaria Vasile

Poftiţi în cârciumile vedetelor! Cât costă să mănânci şi să bei în localurile deţinute de Delia, Garcea sau Bodo

Delia, Dani Oţil, Mugur Mihăescu, Mircea Dinescu şi Bogdan Marin, alias Bodo, se numără printre vedetele care au preferat să investească în puburi sau restaurante în inima Capitalei.
Mugur Mihăescu (52 de ani), fostul component al trupei Vacanţa Mare, are mare succes în afaceri. Actorul a deschis primul pub în Centrul Vechi, St. Patrick, în anul 2009, iar acum deţine alături de fratele său Liviu Mihăescu trei astfel de pub-uri: St. Patrick, Party Room şi Kilkenny, toate în Centrul Vechi, care cumulează 400 de locuri în interior şi tot atâtea pe terase. De altfel, Garcea se află printre primii patroni de restaurante care au investit în Centrul Vechi al Capitalei, înainte ca zona să devină atât de populară.

St. Patrick Irish Pub este singurul pub din România construit după adevăratul concept de Irish Pub. Berea neagră irlandeză este preferata localului. Preţul unei beri Guiness este de 20 de lei. În ceea ce priveşte mâncarea, preţul unu burger poate ajunge la 50 de lei. Atmosfera irlandeză, ambientul select şi specificul locului îi aduc încă fostului component al grupului de umor “Vacanţa Mare” suficient profit pentru un trai fără griji.

Chiar Dinescu îţi găteşte

Şi Mircea Dinescu (68 de ani) are restaurant în Centrul Vechi. “Lacrimi şi Sfinţi” este un restaurant atipic românesc cu o bucătărie modernă. Reţete vechi de 100 de ani sunt reinventate. Orice produs din meniu este preparat doar cu ingrediente locale, organice: peştele este de captură, păsările sunt de curte, porcii şi viţeii vin din ferme individuale mici. Mircea Dinescu însuşi este bucătarul localului. El găteşte, face reţete şi vorbeşte cu oaspeţii restaurantului.

Rezervările se pot face şi on-line, cu 24 de ore înainte de data dorită. Printre delicatesele gătite în restaurantul cu specific românesc se numără “Pastrama de Berbecuţ”, la preţul de 41 de lei, “Viţelul de Vreme Bună”, la 65 de lei, “Chifteluţele Minunate”, la 26 de lei, “Copanul de Raţă Mută”, la 37 de lei, “Fasolea Bătută”, la 26 de lei, “Cotletele de Berbecuţ”, la 58 de lei, dar şi “Cârnaţii Acordaţi”, la 45 de lei. Preţul unei beri la sticlă variază de la 10 lei la 18 lei. Totul acompaniat de un taraf.

Preparate cu nume haioase la Delia
Soţul Deliei Matache (37 de ani), Răzvan Munteanu (42 de ani), este patronul localului Vintage Pub din Centrul Vechi al Bucureştiului, în care invitaţii “uită de protocoale şi se simt în largul lor”, cum apare în descrierea restaurantului. Localul e destinat în special tinerilor. Ziua este pub, iar noaptea e club de noapte. La acest local rezervările la masă se fac din timp. Meniul conţine salate, la 22 lei, penne şi spaghete, între 22 şi 25 de lei.

Preparatele la grătar au denumiri amuzante: un ”Muşchi de vită din ziua de salariu” ajunge la 68 de lei, ”Coaste de porc de n-ai mai văzut” costă 35 de lei, un ”Şniţel de vită uriaş” este 22 lei, iar ”Micii de câţi bani ai” costă 4 lei. La capitolul bere stau foarte bine. Berea roşie la draft, denumită Kilkenny, berile nemţeşti Kaiserdom şi Faxe la un litru, sunt băuturile preferate ale consumatorilor. Preţul unei beri nu depăşeşte 15 lei.

Mănâncă burger de struţ la Dani Oţil

Deschis la sfârşitul anului 2016 în Cartierul Francez din Nordul Capitalei, restaurantul The Grill, patronat de Dani Oţil (38 de ani) s-a “născut” după o vacanţă petrecută în Argentina. Aşa că specificul localului este sud-american. Iată ce poţi mânca: antricot de vită Black Angus – 27 de lei/100 g, un burger de struţ – 58 de lei, un risotto cu fructe de mare – 49 de lei, un piure de cartofi cu trufe este 18 lei/200 g, melcii gratinaţi cu unt şi verdeaţă sunt 32 de lei/6 bucăţi, o supă cremă de praz este 19 lei/350 g, o tocană de fructe de mare costă 42 lei/350 g, iar găluştele cu prune la borcan sunt 24 lei/150 g.

Bodo te aşteaptă la tavernă


Bogdan Marin (51 de ani) are o mare pasiune pentru bucătărie. Solistul trupei Proconsul a bătut palma cu unul dintre cei mai mari bucătari din România, Costel Dumitru, cu care a pus bazele unei afaceri. Împreună au deschis taverna „Kostas”, unde te poţi simţi ca-n Grecia. Bodo este înnebunit după preparatele din peşte. După ani buni în care a testat acasă diferite reţete, acesta s-a hotărât să treacă la alt nivel, iar acum 6 ani a acceptat propunerea prietenului lui, chef Costel Dumitru, de a intra în afaceri. La Kostas Taverna se află pe Strada Traian din Bucureşti. Preţul unei beri poate ajunge la 14 lei. Printre specialităţile greceşti se numără Bibanul de Mare, la 35 de lei, Sardinele, la 20 de lei, Creveţii, la 40 de lei şi Scoicile Prăjite, la 20 de lei.