Anamaria Vasile

Poți fi o femeie stilată și la 50 de ani. Cum să faci acest lucru

Indiferent de vârstă femeile vor să arate frumos și să atragă privirile celor din jur. Însă cu cât înaintează în vârstă, cu atât ea cade pradă stereotipurilor că timpul ei s-a scurs. Să fii frumoasă este posibil la orice vârstă, trebuie doar să vă alegeți o garderobă corectă.

Ascunderea neajunsurilor, sublinierea calităților, manifestarea eleganței toate acestea sunt suficient pentru o imagine stilată a unei femei mai în vârstă. Cum să obțineți acest lucru?

1. Tendințele generale de modă la vârsta de 50+

Să arătați modern și la 50 și la 20 înseamnă să arăți total diferit. Haine prea decoltate, leggings, pantaloni skinny, precum și haine prea largi – uitați de acestea. Minimalismul și laconicitatea trebuie să fie la ordinea zilei.

În primul rând, trebuie să vă simțiți confortabil și încrezătoare în hainele pe care le purtați. Dacă aveți dubii în privința unei haine, atunci nu o cumpărați sau renunțați la ea. Combinând diferite ținute vestimentare la modă, luați în considerație și specificul siluetei dvs. Aceasta este garanția succesului ținutei perfecte. Includeți în garderobă haine de bază care se asortează foarte ușor cu alte piese din garderobă și astfel veți putea crea seturi elegante pentru orice ocazie.

2. Hainele de bază pentru femeile mai în vârstă

Să vorbim despre elementele de bază dintr-o garderobă.

Pentru a avea o ținută modestă și elegantă, respectați aceste reguli când mergeți la cumpărături:

culorile pastelate sunt întotdeauna avantajoase, optați pentru ele

o croială complicată, prea originală, printuri intense – nu sunt pentru dvs.

simplitatea și calitatea sunt principalele trăsături ale hainelor de bază

goliciunea nu este cel mai frumos mod de a înfrumuseța silueta. Renunțați la hainele prea decoltate.

Vorbind la propriu despre haine, trebuie să aveți neapărat:

cămăși clasice de culori deschise care vi se potrivesc tenului dvs.

pantaloni care sunt perfecți pe silueta dvs.

fuste clasice mai jos de genunghi

blugi clasici fără decoruri țipătoare

cardigan, sacou sau jachetă

un pulover modern de culori domoale

rochie preponderent clasică care este perfect pe dvs.

Toate elementele trebuie să fie de mărimea potrivită, bine cusute și calitative. Mai mult,în mod perfect, ele trebuie să se asorteze între ele.

3. Modele de ținute pentru femeile 50+

Activitatea este garanția unei vieți îndelungate și pline de evenimente. Multe femei preferă să lucreze, să comunice cu prietenii, să se bucure de nepoți, să meargă la teatru, la film, să călătorească. O viață activă necesită și niște haine confortabile care este asigurată de o asortare reușită a tuturor hainelor din garderobă.

O alegere reușită este stilul casual. Acesta permite asortarea hainelor office cu cele de fiecare zi. Spre exemplu, o fustă creion și un pulover liber sau trio – blugi, jachetă și top.

Ținutele de zi vor fi elegante dacă veți purta rochii. Dacă sunteți o doamnă cu forme plinuțe, atunci modelul evazat vă va ascunde șoldurile, partea de sus trebuie să fie închisă. Indiferent de siluetă preferați materialele dense și croielile clasice.

Variantele mai universale pentru fiecare zi sunt formate din pantaloni, fustă-pantaloni și blugi. În acest caz puteți realiza foarte multe combinații: cu cămăși, topuri, pulovere, tunici.

De asemenea, trebuie să aveți și câteva haine pentru ocazii speciale. Vizitarea expozițiilor, mergerea la spectacole, filme, petreceri – toate acestea sunt un motiv excelent de a vă îmbrăca deosebit. O alegere bun ar fi un costum cu pantaloni, el este foarte actual în acest sezon. Renunțați la modelul de pantaloni prea înguști. O altă variantă avantajoasă este rochia tub asortată cu diferite accesorii.

Probabil ați realizat că este destul de simplu să fiți la modă chiar și la 50+. Sincer spus, este chiar mai simplu decât la 25.