Anamaria Vasile

Povestea emoționantă a bisericii unde Codin Maticiuc a ales să-și creștineze fetița. „Minunile există”

În aces weekend a avut loc un eveniment special în familia lui Codin Maticiuc. Afaceristul și-a botezat fetița chiar în biserica pe care tatăl său a construit-o.

Codin Maticiuc a ales să împărtășească și cu fanii virtuali povestea emoționantă a bisericii, fiind vizibil senzibilizat de natura evenimentelor. La botez au luat parte doar familia și prietenii apropiați, iar Codin Maticiuc și-a dorit ca acesta să se desfășoare departe de ochii curioșilor.

„Ea a început la moartea bunicii mele din partea tatălui. Dorința ei a fost să fie îngropată în satul în care s-a născut, satul Livezi. Tatăl meu i-a îndeplinit această dorința și după slujbă s-a adresat preotului de acolo. I-a propus să construiască o mini cantină acolo, lângă biserică, să angajeze două femei și să dea de mâncare oamenilor sărmani din zonă, tatăl meu urmând să trimită bani săptămânal pentru a susține acest proces. Preotul a refuzat. I s-a părut mult de muncă și multă responsabilitate. A cerut însă 2000 de lei. Tatăl meu i-a dat banii dezamăgit. A plecat de acolo spre București și a cumpărat un ziar. Acolo a citit despre un preot din cartierul Titan care se chinuie singur să ridice o biserică. (…) Au făcut împreună câteva dependințe în jurul bisericii în scop strict social. (…)
Anii au trecut și la un moment dat preotul și-a văzut prietenul abătut. L-a întrebat ce are, tată nu a vrut să-l încarce. El a insistat și tată i-a povestit cum o construcție de a noastră fusese oprită de un proces civil (…). Când preotul a aflat numele acesteia a pus mâna pe telefon. În jumătate de oră, doamna respectivă era la biserică. Era enoriașa la Sfântul Ilie. I-a mulțumit tatălui meu că a construit-o și și-a retras de îndată acțiunea din instanță. Tatăl meu a amuțit. Minunile există. Este doar alegerea noastră dacă le vedem sau nu.”, a scris Codin Maticiuc, pe Facebook.