Anamaria Vasile

Prăjitura Caramelita – gata în 25 de minute

Probabil foarte puțini oameni pot să se abțină să nu testeze un desert bun atunci când li se face poftă de ceva delicios.

Dar și mai greu le este gospodinelor să nu încerce o rețetă atunci când văd că un tort, o prăjitură sau orice alt produs dulce se face în doi timpi și trei mișcări.

Majoritatea sunt curioase să-l încerce imediat ca să-și bucure familia sau invitații cu ceva care are un gust divin și cu un aspect neobișnuit.

Rețeta de astăzi este pentru o prăjitură cu un gust absolut minunat, care arată foarte bine și desigur nu se face foarte greu. În mai puțin de o oră de la pregătirea tuturor ingredientelor necesare, vei avea pe masă rezultatul final, care va merita orice efort.

Cu siguranță vei repeta această rețetă și cu alte ocazii. Vei avea nevoie un pic mai multe ingrediente, dar acest lucru nu va schimba cu nimic rezultatul final, ci chiar din contra.

Pentru blat vei avea nevoie de 150 de grame de făină, de 100 de grame de zahăr brun, de jumătate de cană de fulgi de cocos, și de 125 de grame de unt.

Vei avea nevoie de alte ingrediente pentru cremă: 4 linguri de unt, jumătate de cană cu zahăr, jumătate de cană cu lapte condensat, o cană jumătate cu cremă de brânză, jumătate de cană cu unt de arahide, o sticluță cu esență din vanilie, o jumătate de cană cu alune strivite.

Urmează să pregătești și caramelul pentru care vei folosi 400 de grame de lapte condensat, 2 linguri cu miere, 60 de grame de unt.

La final vei face și ciocolata pentru care vei avea nevoie de 150 de grame de ciocolată și de 60 de grame de unt.

Ca să obții blatul amestecă între ele doar ingredientele destinate aluatului. Când ai obținut compoziția dorită, pune-o la cuptor pentru aproximativ un sfert de oră.

Între timp tu poți să începi să faci crema. Amestecă untul zahărul și laptele condensat. Dă pe foc această compoziție și ține-o acolo 5 minute.

După acest timp adaugă crema de brânză, untul din arahide, esența de vanilie, și alunele mărunțite. Toarnă compoziția peste blatul scos din cuptor.

Urmează să faci stratul de caramel. Amestecă într-un vas toate ingredientele necesare pentru acest pas și pune-le pe aragaz la foc mic și scoate-le doar după ce s-au topit în întregime.

Doar ai grijă să amesteci de fiecare dată, altfel riști să ți se lipească de pereții vasului o parte din compoziție. Așa cum probabil pare evident, caramelul se pune peste stratul cu cremă.

Pune-l în frigider să se răcească și să se întărească pentru câteva minute. Între timp pregătește stratul din glazura de ciocolată.

Topește ciocolata, și amestecă ingredientele după ce ai pus și untul. Pune ciocolata peste ultimul strat făcut și lasă prăjitura în frigider câteva ore.

Cel mai bine este să tăi prăjitura abia a doua zi, ca aceasta să aibă suficient timp să se întărească. De asemenea folosește un cuțit bine ascuțit ca tăi desertul în bucăți perfecte, care se vor mânca imediat.