Anamaria Vasile

Premii de la stat pentru firme! Ministerul Finanțelor a stabilit lista de bonificații

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat un nou stimul pentru firmele care își plătesc taxele. Astfel, Teodorovici vrea ca firmele care se conformează voluntar și care și-au plătit la timp obligațiile în ultimii trei ani să primească o bonificație din partea ministerului. Anunțul a fost făcut de ministru în cadrul unor discuții pe care le-a avut la Consiliul Economic și Social.

Eugen Teodorovici vrea să premieze firmele care sunt cu taxele la zi

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus că „pe partea cealaltă am avut o restructurare financiară, așa că e normal ca și pe partea cealaltă să propunem un stimul, că așa e corect. Propunerea noastră e să creem prin Codul de procedură fiscală un mecanism general care spune că se pot acorda bonificații de până la 5% din cuantumul impozitului sau taxei respective, lunar”.

Potrivit ministrului Finanțelor, deducerea se aplică doar dacă îți transferi 100% contribuțiile către stat, “să fim siguri că acele contribuții se transferă către cele 2 bugete”, a spus Teodorovici, în cadrul Consiliului Economic și Social.

Eugen Teodorovici, măsuri de simplificare a birocrației în cadrul Ministerului Finanțelor
Nu a fost însă prima măsură luată de Teodorovici în ultima perioadă. Ministrul Finanțelor a venit cu mai multe măsuri pentru a ușura viața contribuabililor, dar și a firmelor care trebuia să își plătească taxele. Una dintre aceste măsuri a fost îmbunătățirea Spațiului Public Virtual, acolo unde s-a încercat optimizarea programului pentru ușurarea misiunii plătitorului de taxe.