Anamaria Vasile

Președintele României, vești privind dublarea alocațiilor! Ce se va întâmpla pe 18 ianuarie

Președintele României, vești privind dublarea alocațiilor! Ce se va întâmpla pe 18 ianuarie. Klaus Iohannis a vorbit joi despre dublarea alocațiilor și despre decizia dacă legea va fi sau nu promulgată. Guvernul PNL, nu se va opune acestei majorări, dar are o condiție.

Președintele României, vești privind dublarea alocațiilor! Ce se va întâmpla pe 18 ianuarie
Potrivit Capital.ro, președintele Klaus Iohannis a vorbit joi despre dublarea pensiilor. Impactul asupra bugetului pe 2020 prin dublarea alocațiilor a fost calculat la 6 miliarde de lei. Liberalii ar dori să facă acest lucru doar dacă este sustenabil.

Iohannsi a declarat nu are de gând să refuze promulgarea legii, dar că ea se află în analiză și pentru lămuriri de la Guvern.

„Proiectul de lege a ajuns la mine și are termen la 18 ianuarie. La acest moment nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, dar ea se află în analiză și pentru lămuriri de la Guvern, pentru că vorbim de niște sume care nu sunt cuprinse în buget.

Există variante, cu siguranță, dar trebuie să fim foarte realiști. Prima rectificare de buget se poate face abia la jumătatea anului.”, a declarat președintele Iohannis.

De asemenea, Orban a vorbit luni despre creșterea alocațiilor și a anunțat că PNL ia în calcul patru variante pentru sancționarea proiectului de lege al PSD care a trecut de Parlament privind creșterea alocațiilor.