Anamaria Vasile

Puterea unei mame…

Puterea unei mame se naște odată cu copilul ei!

Mama iubeşte pe fiul ori pe fiica ce s-a îndepărtat de cale încă mai puternic decât pe copiii ascultători şi plini de grijă; doar Dumnezeu ştie câte rugăciuni stăruitoare, din adâncul inimii sale de mamă, se ridică spre înaltul cerului pentru aceşti copii care pier şi de ce iertare fără de margini este capabilă o inimă de mamă!

Pe mamă o doare pentru copiii ei, se osteneşte, dar nu simte oboseala. Se sileşte pe ea însăşi, dar fiindcă îşi iubeşte copiii şi casa, pe toate le face cu bucurie. Mai mult se oboseşte unul care stă întins toată ziua, decât ea.

Mi-aduc aminte că, atunci când eram mic, mama trebuia să care apă, care era foarte departe de casă; trebuia să facă pâine, să spele rufele, să meargă şi la ogor.

Adică făcea toate treburile, ne avea şi pe noi care o zăpăceam şi pe lângă toate astea, trebuia să facă şi „judecată” atunci când ne certam. Însă spunea:

„Aceasta este datoria mea. Sunt obligată să le fac pe toate, fără murmur”.

Iar aceasta o spunea din toată inima, deorece îşi iubea casa şi copiii ei şi nu se descuraja din pricina treburilor, ci pe toate le făcea cu bucurie. (sublinierea îmi aparţine)

Vedeți marile izbânzi ale mamelor? Nu s-au temut, nu au deznădăjduit atunci când îi vedeau pe fiii lor distrugându-se. Niciodată nu au lăsat loc descurajării. Aceasta este un mare rău. De aceea, trebuie să-i întărim pe copii, să le sădim sămânța dreptei cinstiri și să nu ne pierdem curajul, căci ceea ce semănăm, nu se pierde.

Intră sămânța în sufletul lor și, chiar dacă acum la tinerețe nu primesc nimic, vorbesc împotrivă, ies în afară, nu vin la biserică și fac oarecare greșeli, înlăuntrul lor însă au credință, înlăuntrul lor se ascunde un om foarte frumos. Să știți că sămânța va da rod.

Va veni vremea când Dumnezeu va da vânt prielnic, va ploua, va răsări soarele și va rodi însutit. Dacă Dumnezeu îi va chema, așa cum așteptăm să se petreacă, și se vor învrednici și de mucenicie, atunci veți vedea că nimic nu s-a pierdut, fiindcă Hristos S-a răstignit pentru toată lumea și mai ales pentru copii, care în societatea de astăzi se primejduiesc cel mai mult.