Anamaria Vasile

Radu e un copil genial! Are 5 ani, un IQ de 149 si este cu adevarat destept

Radu e un copil fenomen! Are 5 ani si un IQ de 149. Pustiul din imagini este foarte aproape sa fie un geniu, iar cel mai probabil vom mai auzi multe lucruri despre el, dar pana atunci trebuie sa-l vezi cat este de destept la varsta de doar 5 ani.

“Radu a fost un copil extrem de dorit care s-a nascut mai devreme, dar a evoluat spectaculos. La 1 an si 7 luni deja stia toate culorile pe nuante, apoi a invatat foarte repede cifrele.

La 1 an si 10 luni stia foarte bine toate formele geometrice in romana si in engleza. La 2 ani stia toate literele iar la 3 ani a inceput sa citeasca deja cursiv”, a povestit mama lui in direct la Antena 1.

Pe langa faptul ca citeste, ii place matematica si sahul, Radu a venit la Next Star sa faca o demonstratie de-a dreptul inediat. El i-a lasat pe Dan Negru si ceilalti jurati cu gura cascata atunci cand le-a spus ca poate recunoaste orice steag de pe planeta si sa spuna pe loc carei tari ii apartine.

Mama lui ii prezenta planse intregi cu cate 9 steaguri fiecare iar el efectiv enumera in viteza fiecare tara careia ii apartinea steagul respectiv. Ca sa il incurce insa, Pepe a avut o idee care s-a intors asupra lui si a lui Dan Negru ca un bumerang.

Cei doi au vrut sa-i schimbe ordinea in care era el obisnuit sa vada steagurile, asa ca i-au prezentat unele dintre plansele cu steaguri de la final, iar pustiul efectiv i-a spulberat. Ceea ce este foarte important de stiut e ca au fost cazuri in care steagurile tarilor erau aproape identice, iar el facea foarte clar diferenta intre ele.

Dan Negru a fost si el facut de ras de micul geniu atunci cand i-a arata tricolorul, Radu l-a corectat pentru ca nu tinea steagul Romaniei in pozitia corecta.