Anamaria Vasile

Remedii naturiste care combat ciupercile unghiilor

Dacă sunt infectate cu ciuperci, unghiile pot suferi foarte mult. Medicii numesc acest fenomen: onicomicoză. Este o infecție foarte des întâlnită, iar cei care se întâlnesc cu ea o ignoră și în acest fel, își fac mult mai mult rău pentru întreaga sănătate.

Micozele se transmit de la persoanele bolnave, mai exact de la încălțămintea lor, prosoape, ciorapi, instrumente de tăiat unghiile.

De asemenea același efect negativ asupra oamenilor sănătoși îl au și piscinele, sălile de sport îngrijite neglijent. Sau saloanele de frumusețe cu igiena precară sau cu instrumente îndoielnice.

Infecția apare sau chiar reapare atunci când degetele de la picioare se află în medii calde și umede, cum ar fi ciorapii sau încălțămintea sintetică.

Primul semn care ar trebui să te îngrijoreze este schimbarea culorii unghiilor. Acestea devin albe, galbene sau maro. Unghiile nu mai sunt lucioase, și nici transparente. Se îngroașă foarte mult și se dezlipesc de patul unghiei.

De asemenea, unghia devine foarte fragilă și se rupe pur și simplu. Aceste schimbări încep din vârful unghiei și pot să ajungă foarte ușor până la baza ei.

Dacă alegi să nu tratezi această problemă, ea nu o să dispară de la sine, ci din contra, va continua să afecteze unghiile sănătoase sau chiar pielea.

Vei ajunge să îi îmbolnăvești și pe ceilalți membri ai familiei fără să îți dai seama de ce se întâmplă. Cei mai expuși sunt cei care deja suferă de un tip de diabet sau cei care au circulația periferică mai proastă.

Aceștia pot să sufere și mai mult din cauza infecțiilor cu bacterii. Vei simți jenă sau chiar durere în timpul mersului sau chiar atunci când doar atingi zona afectată.

Așa că dacă ai măcar unele dintre aceste semne și mai ales dacă medicul specialist ți-a confirmat că suferi de ciuperca unghiei, nu da bani pe tratamente scumpe și despre care nu știi dacă vor fi cu adevărat eficiente, ci folosește cele mai bune și mai simple remedii naturiste.

Ține picioarele cel puțin jumătate de oră într-un amestec din apă și din oțet de cidru de mere. La fel de bună este și apa oxigenată. Taie unghia afectată cât mai scurt și tamponează zona cu un disc demachiant și lasă pielea să se usuce.

Dar ca să nu ajungi în situația în care trebuie să tratezi ciuperca, o poți preveni. Așa că usucă-ți cât mai bine picioarele imediat după ce ai făcut duș, poartă încălțăminte ușoară și comodă. Ține picioarele libere, la aer cât de mult poți.

Dacă ești clienta unul salon de frumusețe, asigură-te de condițiile bune de igienă de acolo.