Anamaria Vasile

Remediul perfect pentru tratarea problemelor de auz și de vedere

Auzul se pierde fie din cauza înaintării în vârstă, fie din cauza unui dop de ceară care ar trebui îndepărtat. Însă şi zgomotul foarte puternic se poate face vinovat. Iar în ziua de azi, din ce în ce mai mulţi tineri se plâng de faptul că auzul lor este din ce în ce mai slab. Iată mai jos cum să-ţi recapeţi auzul fin fără a apela la medicamente sau tratamente costisitoare.

Ceaiul verde – Ceaiul verde este foarte bogat în antioxidanţi şi flavonoizi. Datorită faptului că acesta conţine şi o cantitate însemnată de magneziu, poate fi folosit cu încredere pentru tratarea afecţiunilor urechii. Consumă zilnic o cană de ceai verde fără a o îndulci cu zahăr. Poţi pune o linguriţă de miere.

Ceapă roşie şi suc de usturoi – Toacă mărunt o ceapă roşie şi câţiva căţei de usturoi. Colectează sucul care se scurge şi ia, zilnic, o lingură din acest preparat.

Usturoi – Amestecă puţin ulei de măsline cu câţiva căţei de usturoi pisaţi. Toarnă în urechi, în fiecare seară, câteva picături din această compoziţie.

Miere şi scorţişoară – Amestecă două părţi egale de miere şi praf de scorţişoară şi consumă din acest preparat câte o linguriţă, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.

O bună parte din zi o petrecem în faţa calculatorului sau a telefonului mobil, iar seara ne relaxăm în faţa ecranului televizorului. Toate aceste obiceiuri, ce au ajuns să facă parte din rutina zilnică, duc în timp la apariţia tulburărilor de vedere. Află 5 trucuri pentru o vedere mai buna.

1. Trucuri pentru o vedere mai bună – exerciţii uşoare pentru relaxarea ochilor

Încearcă următorul truc pentru a reduce simptomele suprasolicitării şi oboselii ochilor. Freacă palmele una de cealaltă până apare senzaţia de căldură, după care pune-le pe ochi, fără a provoca o presiune, şi nu lăsa să pătrundă lumina.

Stai cu ochii închişi câteva minute, timp în care ei se pot relaxa. Un alt exerciţiu care ajută la relaxarea ochilor: timp de câteva secunde concentrează-te asupra unui obiect care se află la distanţă (în jur de un metru şi jumătate), apoi focusează-ţi privirea asupra unui obiect care se află aprope de tine. Poţi încerca acest exerciţii or de câte ori ai puţin timp la dispoziţie.

2. Trucuri pentru o vedere mai bună – clipeşte de câte ori simţi nevoia

Clipind des este cel mai simplu şi cel mai eficient mod de a preveni oboseala oculară, dar şi de a păstra vederea ageră. Studiile în domeniu au arătat că persoanele care folosesc în mod constant calculatorul au tendinţa de a clipi mai puţin, ceea ce duce la apariţia oboselii oculare, dar şi altor probleme de vedere.

Pentru a preveni toate aceste neplăceri, specialiştii recomandă ca persoanele, în special cele care folosesc calculatorul, să clipească o dată la 3-4 secunde.

3. Pauzele aduc beneficii vederii

Riscul de apariţie a problemelor de vedere este cu atât mai mare cu cât persoana care lucrează timp de 7-8 ore pe zi la calculator nu obişnuieşte să facă pauze.

Tocmai de aceea, specialiştii recomandă câte o pauză de câteva secunde la fiecare oră. Pentru 5-10 secunde persoana îşi poate focusa privirea în altă parte decât ecranul calculatorului. Această tehnică ajută la prevenirea oboselii oculare, dar ajută şi la îmbunătăţirea focalizării obiectelor îndepărtate.

4. Trucuri pentru o vedere mai bună – apa revigorează ochii obosiţi

Apa este cea mai simplă şi ieftină soluţie la care poţi apela pentru a ameliora senzaţia de tensiune şi de oboseală de la nivelul ochilor. În astfel de momente, mergi la baie şi spală-te pe ochi cu apă rece.

Acest truc este de mare ajutor atât în cazul ochilor obosiţi, cât şi în cazul iritaţiilor care se manifestă prin mâncărimi sau usturimi.

5. Pentru mai multă flexibilitate oculară

Pentru a creşte flexibilitatea oculară îţi propunem următorul exerciţiu: stai comod şi imaginează-ţi cifra opt de dimensiuni mari la câţiva metri distanţă de tine. Cu ajutorul privirii deseneză conturul cifrei de 3-4 ori. Treptat, încearcă să apropii cu privirea şi mai mult cifra de tine.

Exerciţiul nu este indicat pentru momentele în care resimţi senzaţia de oboseală oculară.