Ridichea neagra este un remediu excelent in numeroase afectiuni datorita proprietatilor sale antimicrobiene si antibacteriene, dar si multitudinii de nutrienti si anxioxidanti puternici din continutul ei.
Aceasta leguma mai este numita si “magia neagra”, tocmai pentru actiunea puternica pe care o are asupra multor probleme de sanatate. Este foarte bogata in vitamine din complexul B, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, cupru, seleniu, zinc, mangan, fiind un aliat de nadejde in viroze si raceli.
Exista un remediu foarte eficient, folosit inca din cele mai vechi timpuri, care ajuta la intarirea sistemului imunitar si la ameliorarea rapida a simptomelor precum tusea, respiratia dificila, congestia nazala si chiar constipatia. Acest remediu se utilizeaza in special in sezonul rece, atunci cand ne confruntam cu gripa, raceala sau infectii.
Se ia o ridiche neagra de marime medie, se spala si se scobeste in interior. Se scoate o parte din miez si se umple golul cu miere de albine. Se lasa ridichea la temperatura camerei pana ce mierea se topeste si in interiorul ridichii se formeza un suc. Se ia cate o lingura din acest suc de 3-4 ori pe zi.
Sucul de ridiche neagra si chiar ridichea in forma sa cruda aunt adjuvante si in numeroase afectiuni hepatice. Ridichea neagra contine o cantitate semnificativa de rafanina, substanta ce contribuie la mentinerea in cote normale a hormonului secretat de glanda tiroida.
Totodata, ea este recomandata si persoanelor care se confrunta cu probleme cardiovasculare, contribuind la mentinerea tensiunii arteriale in limite.