Anamaria Vasile

Romanii care se intorc in tara ar putea fi ajutati de stat sa ia bani pentru… Conditiile pentru a primi jumatate din suma

Guvernul vrea sa-i ajute pe romanii care muncesc in strainatate sa se intoarca acasa. Ministerul Muncii lucreaza la un proiect care trebuie sa fie gata in doua saptamani.

Iar Ministerul Economiei a anuntat ca ii va sprijni cel mai probabil, din toamna, pe cei care decid sa revina in tara si sa-si deschida o afacere. Ei ar urma sa primeasca jumatate din suma necesara. Oficialii se asteapta, ca cele mai multe cereri, sa vina din partea romanilor, stabiliti acum in Marea Britanie.
Lacramioara, bucatar-sef de profesie, a avut un restaurant la Suceava. In urma cu 10 luni a renuntat la el si s-a mutat in Marea Britanie, in cautarea unui trai mai bun. Si-ar dori insa, ca intr-o zi sa se intoarca in Romania si sa-si deschida un alt restaurant. Mai ales acum, cand nu stie ce se va intampla cu romanii de acolo daca Regatul Unit va parasi Uniunea Europeana. Oficial, in Marea Britanie muncesc legal 223.000 de romani si inca o suta de mii fara acte.

inisterul Economiei intentioneaza sa infiinteze un fond de investitii ca sa-i ajute pe care romanii care vor sa se intoarca in tara. Ei ar putea primi la fiecare leu investit in tara inca unul de la stat
Sumele ar putea ajunge pana al 50.000 de lei, potrivit unor surse guvernamentale. Masura face parte dintr-un pachet de beneficii care ar putea fi gata in toamna.

3 din 5 romani plecati din tara spun ca ar vrea sa investeasca in Romania sau sa-si sprijine familia sa dezvolte o afacere. Statisticile oficiale arata ca peste doua milioane si jumatate de romani lucreaza in Uniunea Europeana. Neoficial insa, numarul lor depaseste 4 milioane.

Sursa protv.ro

Comentează